4 magische bedtijdroutines voor baby’s van 10 tot 12 maanden

Baby’s en peuters zijn gewoontedieren die houden van de voorspelbaarheid van een ritueel. Elke avond voor het slapengaan dezelfde simpele taken uitvoeren, helpt om te signaleren dat alles veilig en wel is, en dat het bedtijd is. 

Een bedtijdritueel voor je baby ontwikkelen 

Dit zijn enkele aanwijzingen van ouders voor een gemakkelijk bedtijdritueel. 

Regelmaat is belangrijk. Zorg voor een redelijk stipte bedtijd en een voorspelbare volgorde van gebeurtenissen. Laat het ritueel plaatsvinden in de kamer of slaapruimte van je kind. 

Houd het simpel. Houd het bedtijdritueel eenvoudig zodat het altijd kan gevolgd worden, ook wanneer je niet thuis bent. Dit kan een warm badje zijn, een verhaaltje of liedje voor het slapengaan, even instoppen en een nachtzoen.  

Waarschuw ze van tevoren. Het kan handig zijn om peuters eraan te herinneren dat het bijna bedtijd is; wanneer je hen er plots mee overvalt, zullen ze alleen maar meer weerstand bieden om te stoppen met spelen. 

Doe het licht uit. Dit helpt om je kind het verschil te leren kennen tussen dag en nacht. Als het wakker wordt en het is donker, dan is het nog ‘nacht’. 

Wees flexibel. Als je kind ziek is en een extra verhaaltje wil horen, kan je de regels een beetje aanpassen, probeer gewoon om niet het hele ritueel om te gooien. 

Beheer Cookies