Make-the-most-of-your-maternity-leave

Zo haal je het meeste uit je zwangerschapsverlof

Het beste uit je zwangerschapsverlof halen

Natuurlijk ben je ongeduldig en je wilt je baby graag ontmoeten, maar negeer die laatste weken van de zwangerschap niet. Dit is het perfecte moment om eindelijk eens aan jezelf te denken. Volg dus eens een zwangerschapscursus zoals yoga of aqua-aerobics, waar je nieuwe vrienden kunt maken. Of begin met die hobby die je altijd al eens had willen uitproberen. Maak ook tijd vrij om met je vrienden af te spreken voordat je last krijgt van nesteldrang en het huis obsessief begint in te richten voor de nieuwe baby. 

 

Zwangerschapsverlof

Hoewel er geen reden is waarom je niet zou kunnen blijven werken tot aan de datum waarop je bent uitgerekend, beginnen de meeste ’mama’s in spé' hun zwangerschapsverlof enkele weken voor de geboorte. Dit is de kans om je op jezelf te concentreren en je te focussen op het genieten van de rest van je zwangerschap voordat je mama wordt. Zie het als een welverdiende vakantie. Nadat je de afgelopen acht maanden druk hebt gewerkt, heb je dit zeker verdiend! Gebruik deze tijd om de dingen te doen die meestal niet in je drukke werkschema passen. 

Vul je dagen met leuke dingen

Er zijn veel manieren om je verlof zo leuk mogelijk in te richten. Praat bij met vrienden die je een tijdje niet hebt gezien. Dat kan nu makkelijk aangezien je dagen flexibeler zijn. Pak een oude hobby op die je hebt verwaarloosd, of zoek een nieuwe. Dit is de perfecte gelegenheid om je in te schrijven voor die kook- of kunstcursus die je al zo lang wilt doen. Neem deel aan zwangerschapsgerelateerde lessen, zoals prenatale aqua-aerobics of yoga. Ga regelmatig zwemmen. Het is een geweldige manier om te bewegen tijdens de late zwangerschap, de gewichtsloosheid in het water geeft je een welkome verlichting. Plan tijdens je dag genoeg rustmomenten in waarin je naar rustgevende muziek kunt luisteren en een connectie kan maken met het kindje in je buik. 

 

Doe rustig aan

Met nog slechts enkele weken te gaan voor de geboorte en voltijds moederschap, verlang je er waarschijnlijk naar je baby eindelijk in je armen te houden. Maar probeer je niet blind te staren op de bevalling. Onthoud: deze vrije tijd aan het begin van je zwangerschapsverlof is heel bijzonder. Geniet ervan. Je zult nog maar zelden een moment voor jezelf krijgen wanneer je eenmaal mama bent. Dus doe je best om jezelf nu te verwennen. Voordat het moederinstinct begint op te spelen en je bezeten wordt door een constante drang om alles in je huis schoon te maken, te organiseren en te herschikken.

Misschien vind je dit ook interessant: