De leukste spelletjes voor jouw babyshower

Naast schattige geschenken en taart, mogen ook spelletjes niet ontbreken op jouw babyshower! Om de perfecte spelletjes te kiezen, moet je je gastenlijst goed kennen. Want spelletjes die bij al je gasten passen, garanderen jou het fijnste feest!

Als je je baby wilt betrekken bij leuke activiteiten, zijn hier enkele babyshowerspellen die je kind creatiever zullen maken!

Oud en vertrouwd

Traditionele gasten? Haal de spelletjes tevoorschijn die iedereen leuk vindt en kent.

Spelletjes:

De juiste prijs: vraag gasten de prijzen te raden van populaire babyartikelen.

Babygeschenkbingo: kan een hele groep bezighouden tijdens het openen van de geschenken.

"Wat zit er in je tas?" geeft de ervaren mama's in de groep de kans om te schitteren en alle zaken die ze de hele dag meeslepen te rechtvaardigen.

Tip:

Houd er rekening mee dat je tijd nodig hebt om alle nodige attributen neer te zetten (bingokaarten, andere bordspellen, voldoende potloden, etc.) zodat het spel georganiseerd en speciaal voelt. Regel kleine prijsjes voor de winnaars.

Nieuwe spelletjes

Geef je spel een high-tech twist.

Spelletjes:

‘Celebrity baby mash-ups'

staan garant voor hilariteit alom. Op websites met uitgebreide fotodatabases zoals bijvoorbeeld www.morphthing.com kun je namen van beroemdheden invullen en dan een digitale afbeelding bekijken van hoe de kinderen van dat stel eruit zouden zien.

Zet het scherm klaar en verdeel je gasten in teams.

Welk team kan op basis van de babyfoto de meeste koppels raden? Andere spellen op het scherm: "Raad die beroemde baby" (zet foto's van beroemde baby's in een diavoorstelling en kijk hoe snel de gasten de beroemde kleintjes herkennen). Je kunt het computerplezier zelfs nog uitbreiden met verzonnen families. Laat op het scherm vragen zien over de beroemde families.

Gemengde spellen

Als er bij de babyshower zowel papa's als mama's aanwezig zijn, geeft dat nieuwe mogelijkheden voor de spelletjes.

"Van wie is deze uitspraak?"

Verzamel voor de babyshower 10 uitspraken van de aanstaande mama en 10 van de papa. Als de gasten arriveren, laat hen dan raden wie wat zei.

"Ouder-triviant" is ook een leuk spelletje:

Hoe goed kennen de gasten de aanstaande ouders? Welke ouder spreekt twee talen? Wie van de twee is fan van Elvis? Wie heeft een berg beklommen?

Cadeautips:

  • Zorg voor veel prijzen, maar maak ze niet al te duur. De spelers verwachten een prijs te winnen, maar ze verwachten niets duurs.

  • Prijsjes die leuk zijn, of zelfs nuttig, worden vaak het meest gewaardeerd. Hoe meer je op voorraad hebt, des te meer plezier je kunt delen.

  • Pas op met grappige prijsjes, je weet nooit wiens gevoelens je krenkt als een grap verkeerd uitpakt.

  • Koop ook geen enorme prijzen, niemand wil een gigantische gorilla in de kofferbak proppen!

Beheer Cookies