8 nuttige cadeaus voor een tweede babyshower

De tweede babyshower. Achteraf commentaar hebben is altijd makkelijk, toch? Toen mijn tweede jongetje werd geboren wist ik wat ik echt nodig had. En geloof me, het was geen speelkleed en een bijpassend blauw geruite schommel!

Het probleem is dat het vreemd is om cadeaus te vragen die je echt nodig hebt. Gewoon omdat die dingen er te nuttig uitzien om voor cadeautje door te gaan. Dat vinden mijn vriendinnen die mama zijn er trouwens ook van. 

Ik hield mijn mond en kreeg nog een autozitje dat ik niet nodig had, fotolijsten en een wieg van mijn schoonfamilie. Ja, dat was een mooi cadeau, maar de eerste wieg was nog maar drie jaar oud.

Dus als jouw vriendin in verwachting is van haar tweede, wacht niet af, vraag haar gewoon wat ze echt nodig heeft. Dat zal ze hoogstwaarschijnlijk niet zeggen. Kies uit deze lijst met ideetjes waarmee je de bal niet mis kan slaan. Ze zal vast zeggen: "Hoe wist je dat?"

Bereken je bevallingsdatum

1. Een babyboek

Als je er geen hebt, zal je kind later nooit een bewijs van zijn mijlpalen terug kunnen vinden. Vaak wordt het eerste hikje van de eerstgeborene genoteerd, terwijl de tweede het dan met een babyboek bestaande uit een ziekenhuisfoto en een armbandje in een envelop moet doen.

Tip:

Als de aanstaande mama geen tijd heeft om het boek in te vullen, kan ze de mijlpalen ook op een notitieblok of op een muurkalender schrijven. Dan kan jij het, één keer per maand als je langskomt, in je mooiste handschrift in het boek schrijven.

2. Luiers en doekjes

Je kunt nooit genoeg luiers en doekjes hebben. Het is niet het mooiste cadeau voor een nieuwe mama, maar het is wel het nuttigste. In deze categorie vinden we ook andere dingen die snel opraken, zoals borstvoedingsspulletjes, spuugdoekjes, batterijen voor apparaatjes en babyverzorgingsproducten.

3. Oppasdiensten

Bied je tijdens de babyshower aan om op te passen op de tweede baby. Zo heeft mama wat extra tijd met haar eerste kindje.

4. Kleertjes

Geef kleren in de volgende twee gevallen: als het geslacht van de tweede baby anders is, of als het geslacht van de tweede baby hetzelfde is, maar de tweede baby in een ander jaargetijde wordt geboren.

5. Cadeaubonnen voor afhaalmaaltijden of thuisbezorgde gerechten

Lekker eten bestellen zonder je zorgen te maken over het budget is een geweldig cadeau voor een nieuwe mama. Vooral als het al half zeven 's avonds is, je man laat werkt en je baby lastig is.

6. Een boek met pareltjes van wijsheid

Wil je het feest wat opvrolijken en een persoonlijk tintje geven? Koop een mooi dagboek en laat vrienden en bekenden hun beste advies voor de tweede baby erin schrijven.

7. Een nieuwe tas

Kies voor een ruime, chique tas met veel vakjes. Een mama is er wellicht na haar tweede zwangerschap wel klaar mee om een handtas én een luiertas te dragen. Doe haar een plezier door in een prachtige tas te investeren waar ze al haar troep en luierspullen in kwijt kan en die ze nog steeds leuk zal vinden als de luierdagen voorbij zijn.

8. Een cadeaubon voor een dagje uit met de kinderen

Laat de rest van het gezin er een middagje op uitgaan, in plaats van alleen de mama een cadeautje te geven.

Ze kunnen naar een plaatselijk kindermuseum, een indoor speeltuin of een peuterspeelzaal. Mama zal het waarderen om een (relatief) rustig moment met haar tweede baby door te brengen, terwijl de oudere kinderen zich elders vermaken. Het zal voor iedereen een fijne belevenis zijn.

Beheer Cookies