Hoe werkt een Pampers® babydoekje en waarvan wordt het gemaakt?

Ieder deel van een Pampers® babydoekje heeft zo zijn eigen rol. Maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: jouw baby veiligheid, comfort en kwaliteit bieden.

Net zoals alle andere Pampers® producten worden onze babydoekjes dermatologisch en klinisch getest voordat ze ooit in contact komen met de huid van jouw baby. Dit zit er allemaal in onze babydoekjes:

Een 100% veilige samenstelling, transparant verteld

Voordat ze in een Pampers® product gaan, ondergaan componenten een strenge selectie.

Onze onderzoekers werken samen met kinderartsen, pediatrische dermatologen en toxicologen om de veiligheid van de gekozen componenten en afgewerkte babyproducten te valideren.

Alle stoffen die we gebruiken zijn dermatologisch getest en voldoen aan de evaluatiecriteria van het wetenschappelijk comité van de EU voor Consumentenveiligheid, SCCS/1564/15.

Hoe werkt een Pampers® babydoekje en waarvan wordt het gemaakt?

Stofachtig materiaal: dit wordt gemaakt van geregenereerde cellulose en polypropyleen of polyester. Deze vezels zorgen voor een zachte, rekbare en kussenachtige stof die zacht aanvoelt voor de babyhuid. En ze zorgen voor een sponsachtige absorptie.

Meer weten?

  • De cellulose die we voor Pampers® babydoekjes gebruiken is geregenereerd en duurzaam geproduceerd.

  • Polypropyleen of polyester zijn zeer sterke vezels die niet breken, waardoor de luier geen bobbeltjes of pluisjes vormt die tegen de huid wrijven.

Dermatologisch geteste lotion op waterbasis:

  • Lotionbasis: van gezuiverd water (minstens 97% water).

  • pH buffersysteem: helpt de natuurlijke pH balans van de huid herstellen en huidirritaties voorkomen. Alle stoffen in dit bufffersysteem zijn plantaardig en worden ook in citrusvruchten gevonden worden! Ze bestaan uit citroenzuur en natriumcitraat.

  • Zachte emulgerende middelen: helpen de zachte ontlasting van de babyhuid te verwijderen. Als onderdeel hiervan gebruiken we een component afgeleid van kokosnoot, caprylzuur of caprinezuurtriglyceride genaamd, in combinatie met gehydrogeneerde ricinusolie, xanthaangom (een natuurlijk bestanddeel) en dimethicon; allemaal klinisch bewezen zacht voor de babyhuid.

  • Bewaarmiddelen: deze houden de doekjes vers voor gebruik en helpen kruisbesmetting te voorkomen wanneer de verpakking open is. Dit zorgt voor een veilig gebruik, zelfs nadat je de verpakking hebt geopend en je al verschillende doekjes hebt gebruikt! De bewaarmiddelen van Pampers® babydoekjes zijn klinisch bewezen mild voor de babyhuid (natriumbenzoaat, dinatrium-EDTA, sorbitan-caprylaat).

Omdat we jouw baby 100% veilige babydoekjes willen geven zijn er sommige dingen die we niet aan onze doekjes toevoegen.

Pampers® voegt geen ongewenste stoffen aan haar producten toe. De veiligheid van baby's is altijd onze grootste prioriteit geweest.

De volgende stoffen voegen wij NIET toe aan onze babydoekjes:

Ethanol, fenoxyethanol, parabenen, ftalaten of elementair chloor

Lees meer over ons veiligheidsproces, de ingrediënten die we gebruiken en wat we niet toevoegen aan Pampers producten.

Als je vragen hebt over Pampers® babydoekjes, surf naar onze veelgestelde vragen pagina of bel met onze klantendienst via 0800 99003.

Beheer Cookies