Wat zit er in een Pampers babydoekje? 

We weten dat babydoekjes een BELANGRIJKE taak hebben, dus we hebben ze speciaal ontworpen om de babyhuid te reinigen en te verzorgen. Pampers doekjes reinigen mild maar grondig met een unieke combinatie van een zacht, doekachtig materiaal en een lotion op waterbasis.   

 Hieronder leggen we uit waar onze doekjes van gemaakt zijn en wat de ingrediënten doen voor je baby. 

Zacht doekachtig materiaal   

De basis van elk Pampers babydoekje is gemaakt van een vezelmixmateriaal dat speciaal is gekozen vanwege zijn veiligheidsprofiel, zachtheid en flexibiliteit, zodat je elke ronding van de billetjes van je baby (en zelfs hun handjes of gezichtje!) voorzichtig kunt schoonmaken.  

 Een unieke combinatie van verschillende, met elkaar verweven vezels zorgt voor een zachte, rekbare en kussenachtige stof die zacht is voor de huid en tegelijkertijd efficiënt vuil verwijdert. Onze plasticvrije doekjes bevatten plantaardige materialen zoals katoen en vezels op cellulosebasis, terwijl onze andere doekjes een unieke combinatie bevatten van zowel plantaardige als synthetische materialen, zoals vezels op cellulosebasis en polyethyleen.   

Beschermende lotion 

 Onze zachte reinigingslotion op waterbasis is ontworpen om vuil te helpen verwijderen en tegelijkertijd de huid van je baby te verzorgen. Alle ingrediënten zijn veilig en mild voor de huid en ook te vinden in andere huidverzorgingsproducten. Onze doekjes hebben een zachte huidverzorgende lotion met productspecifieke ingrediënten die op de verpakking staan. Hieronder vind je enkele universele ingrediënten:   

 Water: Elk doekje is bevochtigd met een lotion op waterbasis (minstens 97% water) om vuil dat aan de huid kleeft, zoals opgedroogde urine of ontlasting, los te maken en op te lossen.   

 Zachte reinigingsmiddelen op oliebasis: Oliën (zoals die in ontlasting) worden niet opgelost door water, dus zijn er reinigingsmiddelen en verzachtende middelen nodig om ze te helpen oplossen en de viezigheid van de babyhuid te verwijderen.    pH-buffers: De lotion bevat een buffersysteem op basis van citroenzuur om de natuurlijke pH-waarde van de babyhuid in evenwicht te brengen en te houden.    Studies hebben aangetoond dat de pH-waarde van de babyhuid van nature tussen 4,7 en 6 ligt. Vieze luiers kunnen de pH-waarde verhogen, waardoor de huid vatbaarder wordt voor irriterende stoffen en de huid rood kan worden.    

Bewaarmiddelen

Elk babydoekje van Pampers bevat een kleine hoeveelheid bewaarmiddelen die de doekjes vers houden voor gebruik en kruisbesmetting van handen en vingers op doekjes helpen voorkomen als de verpakking open is.  Bekijk onze lijst met No-Go ingrediënten die nooit worden gebruikt in Pampers producten.

 Hoe onze verpakking jou en je baby beschermt

 De verpakking van Pampers babydoekjes is gemaakt om de doekjes fris, vochtig en klaar voor gebruik te houden, wat de dag ook brengt. Omdat de lotion in onze doekjes voor minstens 97% uit water bestaat, is de verpakking zo ontworpen dat deze een sterke vochtbarrière vormt die elk doekje nat houdt.    We weten dat ouders hun handen vol hebben, dus onze verpakking biedt ouders een handige manier om de doekjes met één hand te pakken. Deze innovaties, zoals de "pop-up" functie op sommige van onze doekjes, helpen ouders tijd te besparen en zorgen ervoor dat er geen doekjes verloren gaan. 

Veiligheid en ingrediënten

Welk doekje je ook kiest voor je kleintje, onze producten zijn mild en helpen de natuurlijke pH-waarde van de huid te herstellen. Onze doekjes zijn:  

  • Geschikt vanaf geboorte 

  • Samengesteld met een lotion die de pH-waarde van de huid helpt in evenwicht te brengen 

  • Gemaakt met zachte, maar sterke materialen 

  • Vrij van alcohol 

  • Dermatologisch getest 

  • Goedgekeurd door dermatologen van Skin Health Alliance 

 *geen ethanol of alcohol  

Ontdek ons volledige assortiment babydoekjes 

Tip
Pampers babydoekjes hebben een unieke samenstelling om de huid van je baby te reinigen en kunnen de natuurlijke pH-waarde van de huid helpen behouden dankzij het buffersysteem op basis van citroenzuur. 

 

Samengevat 

Pampers babydoekjes maken de babyhuid mild maar grondig schoon met een unieke combinatie van zacht, doekachtig materiaal en huidverzorgende lotion. De lotion op waterbasis is speciaal ontworpen om vuil te verwijderen en tegelijkertijd de huid van je baby te verzorgen.    

Hoe we dit artikel hebben geschreven   

De informatie in dit artikel is gebaseerd op deskundig advies uit gepubliceerde onderzoeken, betrouwbare medische en overheidsbronnen en de eigen veiligheids- en productdeskundigen van Pampers. Indien van toepassing, vind je hieronder een volledige lijst van bronnen die voor dit artikel zijn gebruikt. De inhoud op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd medische professionals voor een volledige diagnose en behandeling. 

Beheer Cookies