Alles over je kind dat overstapt van wieg naar peuterbed

Rachel Morris

Gefeliciteerd! Je kind laten overstappen naar een peuterbed is een enorme mijlpaal. Dit moet je weten voor je deze overstap plant.

  • Als je kind twee jaar oud is, zal het waarschijnlijk kunnen overstappen op een peuterbed. Het is voor hem een van de eerste stappen richting onafhankelijkheid.

  • Op deze leeftijd is je kind groot genoeg om zijn benen op en over de zijkant van een wiegje te krijgen. Overstappen is dus niet alleen goed voor zijn ontwikkeling, maar ook voor zijn veiligheid.

  • De overgang naar een peuterbed is een enorme stap, maar er zijn een paar factoren waar je rekening mee moet houden. Een minder hoog bed betekent ook dat je kind makkelijker uit bed klimt en door het huis kan lopen.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Voordat je overstapt op een peuterbed is het goed om stil te staan bij de volgende 

Veiligheidsrisico's

Vermijd gevaar 's nachts

Slaperige (of ondeugende) kinderen kunnen in de problemen komen wanneer ze 's nachts alleen door het huis dwalen. Dit kun je voorkomen door een belletje aan de deur van je kind te hangen. Zo hoor je hem wanneer hij aan zijn wandeling begint. 

Ruim speelgoed op

Je kind hoeft zijn kamer niet te verlaten om in verleiding te komen. Ruim al het speelgoed veilig op voor je kind gaat slapen. Kijk even om je heen en verwijder alles waar je kind over kan struikelen als hij 's nachts in het donker rondwandelt.

Plaats het bedje op de juiste manier

Een peuterbed is lager dan een ledikantje, maar toch is het geen slecht idee om het gebied rondom het nieuwe bed wat zachter te maken. Al is het maar met een tapijtje. Zet het bedje niet te dicht bij een raam. Je kindje kan beter uit de buurt blijven van hangende touwtjes, gordijnen en tocht.

Wanneer je deze veiligheidsmaatregelen hebt genomen, is het tijd om te vieren! De overstap naar een peuterbed is groot, en het is belangrijk dat je aan je kind laat zien hoe trots je op hem bent.

Beheer Cookies