7 goede speelgoedtips voor de vroege ontwikkeling van je kind

Babyspelletjes en babyactiviteiten bevorderen de groei en ontwikkeling van je kind.

4 soorten speelgoed waarmee je scoort

  1. Kies babyspeelgoed dat visueel stimulerend en aantrekkelijk is voor je baby. Probeer spullen die levendige kleuren hebben, met eenvoudige patronen.

  2. Baby's kijken graag naar zichzelf in deze fase. Foto's van gezichten en onbreekbare spiegels zijn ook leuke speeltjes.

  3. Ook het gehoor van je baby ontwikkelt zich in deze fase. Je zult scoren met eenvoudige babyspeeltjes die geluid maken.

  4. Boeken met bladzijden die kreukgeluiden maken en speelgoed waarmee hij kan rammelen zijn een goede keuze! Je baby ontdekt de wereld net zo goed door te voelen. Dus laat hem of haar nieuwe, verschillende texturen aanraken.

  5. Je kunt speelgoed, boeken en zelfs eenvoudige huishoudelijke spullen gebruiken die anders aanvoelen. Van glad en zijdeachtig tot harig en pluizig.

3 tips voor je babyspeelgoed kiest

  • Kies voor actief speelgoed

Je kleintje heeft nog geen breinbrekers nodig! Zoek voorwerpen die je baby kan pakken, vasthouden, waarop hij of zij kan zuigen en die gebruikt kunnen worden om geluidjes te maken.

  • Veiligheid staat voorop

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met je baby. In deze fase wil hij of zij alles in de mond stoppen. Daarom mag babyspeelgoed niet zo klein zijn dat het ingeslikt kan worden.

Controleer of het speelgoed van je baby geen scherpe randen heeft en of het niet makkelijk breekt of splintert. Zorg dat je speelgoed koopt met niet-giftige, loodvrije verf, dat makkelijk schoon te maken is.

  • Volg zijn of haar ontwikkeling

Naarmate je baby ouder wordt, speelt hij of zij liever met andere speeltjes. Volg de aanwijzingen en stimuleer zijn of haar ontwikkeling.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies