Elk jaar wordt er in België ongeveer 1 op 10 baby’s prematuur geboren. Hoe jonger deze baby's zijn bij de geboorte, hoe kwetsbaarder ze zijn en hoe belangrijker de zorg is waarmee deze kleintjes worden omringd. 

Wist je bijvoorbeeld dat de huid van een geboren kindje tot twee keer dunner is dan dat van een voldragen baby? 

Pampers zet zich in voor prematuren door het bieden van de kleinste luier die aan hun behoeften voldoet en hen op de zachtste manier beschermd. Daarnaast zet Pampers zich samen met alle nicu’s en VVOC in om ook op andere manieren de allerkleinsten en hun familie te steunen. 

Pampers® Preemie Protection: onze kleinste luier

 Pampers heeft als doel de wereld van baby’s beter te maken, ook van de meest kwetsbaren. In samenwerking met een gespecialiseerd team NICU-verpleegkundigen, kinderartsen en dermatologen werd de Pampers® Protection Preemie luier in het leven geroepen. Deze luier is ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke behoeften van onze allerkleinsten. De Pampers® Preemie Protection luiers zijn tot wel drie keer kleiner dan een klassieke Pampers luier maatje 1 en geschikt voor prematuurtjes die amper 500 gram wegen. 

Ze zorgen ervoor dat de delicate huid van de allerkleinsten altijd op de zachtste manier wordt aangeraakt en tot het uiterste beschermd wordt in deze kritieke ontwikkelingsfase.

Bovendien ondersteunen de Preemies luiers de kleinste baby’s extra tijdens hun broodnodige slaap en absorbeert vocht tot wel 6 uur lang. Hierdoor wordt hun slaap niet steeds onderbroken. Slaap is van groot belang voor deze kleine dromertjes, want het waarborgt een gezonde ontwikkeling.

Samen voor prematuren

Samen voor prematurenzorg

Naast het aanbieden van de kleinste luier, steunt Pampers ook nog op andere manieren de allerkleinsten en hun familie. We werken reeds jaren samen met de zorgkundigen van de neonatale zorgafdelingen en steunen bovendien VVOC. VVOC behartigt de belangen van couveusekinderen en hun ouders. Daarenboven verschaffen zij informatie aan ouders, hulpverleners en familie over de wereld van couveusekinderen. 

Samen met al deze toegewijde partijen maken we samen het verschil in de zorg voor de allerkleinsten onder ons en hun familie. Zo blijven we er naar streven om samen de wereld van baby’s te verbeteren.