your baby-s first plane trip

Tips voor de eerste vliegreis van je baby

Jane Chou

Veel nieuwe ouders durven niet met een jong kind te reizen. Dat is begrijpelijk, maar kleine baby's zijn vaak goede reizigers. Juist omdat ze zoveel slapen. Dus als je denkt dat je je pasgeboren baby niet op een vliegreis kunt meenemen, dan heb je het mis. Met een beetje plannen kan het hele gezin genieten van de eerste keer dat je baby gaat vliegen.

Hier zijn een aantal voor een vlotte vliegreis:

 

1. Hou de handen schoon

Dit geldt voor het hele gezin, ook voor de baby. Je grootste zorg bij het reizen is het prille immuunsysteem van je baby. Zorg er daarom voor dat iedereen vaak zijn handen wast. En neem desinfecterende handgel en desinfecterende vochtige doekjes mee voor onderweg als er geen wasbak in de buurt is.

 

2. Neem je eigen luiermatje mee om te verschonen

Dit beschermt je baby tegen extra bacteriën als je hem in een openbaar toilet moet verschonen.

 

3. Gebruik een kinderzitje

De veiligste plek voor je zuigeling in het vliegtuig? Niet je schoot, maar een kinderzitje goedgekeurd door de overheid.

 

4. Verminder overdruk op de oren

Wanneer de luchtdruk verandert tijdens het opstijgen en landen, ontstaat er overdruk op de oren. Dat kan heel vervelend en ongemakkelijk zijn voor je baby. Slikken helpt om de druk in de oren weer in evenwicht te krijgen, dus geef je baby de borst of een flesje, een speen of je vinger om op te zuigen.

 

5. Neem extra voorraad mee

Neem meer luiers mee dan je nodig hebt. Denk ook aan genoeg babydoekjes en aan een extra setje kleertjes voor je kind.

Stop deze spullen in je handbagage, niet in je ruimbagage. En vergeet niet de spulletjes mee te nemen die je kleintje echt wil hebben tijdens de reis, zoals favoriete speeltjes, spelletjes en fopspenen.

 

6. Bereid je voor op jetlag

Rust genoeg uit voor je reis. Om je baby te helpen slapen, kun je zijn slaappatroon aanpassen twee tot drie dagen voor de reis. Zodra je op de nieuwe bestemming aankomt, ga je over op de lokale tijd.

 

7. Organiseer een ontspannen reisschema

Ga vroeg naar het vliegveld om in te checken. En maak gebruik van het vroege boarden. Dat wordt meestal aangeboden voor gezinnen met kleine kinderen.

Zorg voor genoeg overstaptijd, zodat je niet als een gek naar de volgende vlucht hoeft te rennen. Probeer te ontspannen en te genieten van de reis!

Misschien vind je dit ook interessant: