11 Binnenactiviteiten voor baby's (0-12 maanden)

Even geen inspiratie om je baby'tje binnen vier muren te entertainen? Geen probleem, het Pampers team to the rescue! We verzamelden een hoop leuke activiteiten voor jullie om samen te doen en het gezellig te houden. Want binnenblijven hoeft zeker niet saai te zijn, met de juiste ingesteldheid en een vleugje fantasie kan het zelfs een avontuur zijn! Tip: je hoeft heus niet elk moment vol te plannen, maar deze lijst is handig voor als je even niet weet wat te doen met je kleintje.

Prikkel het gehoor met random huishoudspullen 

Verzamel een lege (schoenen)doos en verschillende objecten uit je huishouden, bijvoorbeeld een houten lepel, een pantoffel, ... Laat je kleintje experimenteren met de klanken van de verschillende voorwerpen op de doos. Let op dat de voorwerpen niet gevaarlijk zijn of je baby niet in gevaar kunnen brengen.

Haal de goochelaar in jezelf naar boven

Baby's vormen een gemakkelijk publiek, laat hen zien hoe de deurbel werkt of laat hen kennis maken met de wereld van lichtschakelaars. Dagelijkse handelingen voor jou, maar magie voor je baby'tje.

Promoveer het raam tot televisietoestel

Zet je samen met je baby veilig achter het raam. Benoem en wijs zaken aan die je uit het raam kunt zien, een vogel in de lucht, een bus die voorbijrijdt of de boomhut van de buren. Als je je kleintjes aandacht eenmaal vast hebt, is het gemakkelijk nog wat extra informatie of weetjes te delen met hem/haar. 

Tijd voor een feestje!

Zet de muziek aan en dans een beetje met je baby. Als je kleintje al staat of stapt, is dit zelfs nog leuker, maar je kan ook al zittend of zelfs liggend je beste dansmoves tonen!

Voorlezen 

Neem eens uitgebreid de tijd om je baby'tje voor te lezen. Zelfs wanneer hij/zij de woorden nog niet (allemaal) begrijpt, is dit goed zowel voor zijn taalontwikkeling als voor jullie band samen. Zet je beste beentje voor en wijs illustraties aan of varieer in stemmetjes en volume.

Reis rond de wereld in je woonkamer

Als je baby al wat ouder is en houdt van kruipen, klimmen en ontdekken, bouw dan een mini parcours voor hem/haar met kartonnen dozen, tunnels, stoelen, kussens en dekens. Daag je kleintje vervolgens uit om onder, door en boven de zaken te klauteren. Wees voorzichtig met hoogtes en hoekjes!

Bouwen én afbreken

Wat is er leuker dan een toren bouwen van blokken of dozen? De toren afbreken! Houten speelgoed blokken zijn een klassieker binnen het babyspeelgoed, maar je kan gerust ook aan de slag door doosjes te vullen met krantenpapier en die te stapelen...

Rollen en dollen

Met je baby hoeft het niet altijd de meest speciale activiteit zijn, gewoon een beetje rollen met een bal naar elkaar kan al een hele ervaring zijn. Als je kleintje iets groter is, kan je met verschillende balletjes rollen en hem/haar bijvoorbeeld vragen om ‘de bal met de sterretjes' te rollen of ‘de rode bal' te rollen. Zo wordt zelfs het simpelste balspelletje nog educatief ook.

De klassieker: kiekeboe

Verstop je gezicht achter je handen of een doekje en maak je baby'tje aan het lachen wanneer je het terug tevoorschijn tovert. Extra punten voor wie gekke bekken trekt!

Snoezelbox

Creëer een doos met allemaal verschillende zachte stofjes en laat je baby op zoektocht gaan met zijn tastzin naar zachtheid en texturen.

De truc van het verstopte speelgoed

Overlaad je baby niet telkens met een tapijt of park vol speelgoed, maar geef hem geleidelijk aan speelgoedjes en neem er een paar weg. Zo hou je je baby'tjes interesse vast en geef je hem telkens iets ‘nieuws' om mee te spelen.

GERELATEERDE BABY TOOL
BGC Icon

Baby groeischema

Houd de lengte, het gewicht en de hoofdomtrek van je baby in de gaten voor een gemiddelde groei met onze eenvoudige tool.

What is your child*
Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

Verplicht veld

*Invoer gegevens van de laatste metingen van je baby **Bron: World Health Organization

Beheer Cookies