baby-shower-basics-celebrations-for-second-babies

Maak je tweede babyborrel net zo bijzonder als je eerste

Hoe zorg je dat je tweede babyborrel zowel speciaal als praktisch is?

 

1. Vieren van het broertje/zusje

Weet je nog hoe je je voelde toen je voor de eerste keer mama werd? Je babyborrel is een leuke manier om je eerstgeborene voor te bereiden op de nieuwe baby en op haar op zijn rol als grote broer of zus.

Hoe kun je dit doen?

  • Laat je oudste kind "gastheer/gastvrouw" zijn op het feestje.
  • Creëer spelletjes en activiteiten die het krijgen van een nieuwe broertje of zusje vieren.
  • Nodig andere kinderen uit en maak een kindertafel.

2. Maak een verlanglijstje

Ja, het is je tweede kindje, maar niet ieder rompertje en ieder babyspeeltje kan twee kinderen aan! Als je door je dozen met bewaarde babyspullen gaat, wees dan realistisch over wat nuttig en toepasselijk is voor je tweede kindje. Een verlanglijstje laat iedereen weten wat je nog wilt en nodig hebt.

 

3. Kies een nieuwe en unieke locatie

Maak van de gelegenheid gebruik om een compleet verschillend thema te kiezen. Als je voor je eerste babyborrel uitgebreid met vriendinnen bent gaan lunchen. Kies dan nu voor een andere sfeer. Denk aan het park of een andere open ruimte waar de kinderen net zoveel plezier kunnen hebben als de ouders. Je hoeft het eerste feestje niet te herhalen. Begin weer met een schone lei voor de planning van dit feestje.

 

4. Neem foto's

Vergeet dit uitkijken naar je tweede kindje niet vast te leggen! Of je nu een virtueel verhaal of een traditioneel babyboek maakt, er komt een dag dat je kind het wilt zien! Deel wegwerpcamera's uit of vraag gasten foto's te maken met hun smartphone.

Misschien vind je dit ook interessant: