thumb-sucking-and-other-self-comfort-measures

Waarom duimzuigen de ontwikkeling van je baby stimuleert

Duimen is geen abnormaal gedrag voor baby's en jonge kinderen. Het is zelfs belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van je kind. Dit zijn de redenen waarom duimen acceptabel is.

 

Waarom zuigt je baby op zijn duim

Duimzuigen is een instinctief gedrag voor pasgeborenen. Je bent misschien geneigd om te voorkomen dat je baby gaat duimen om het gebit te sparen. Maar laat hem hier voorlopig van genieten. Het leert zo om zichzelf te kalmeren en het geeft hem comfort wanneer hij moe of uit zijn doen is.

Als je je baby het duimzuigen afleert voordat hij vier jaar is, zal het geen effect hebben op zijn tandjes. Op korte termijn zal de vaardigheid om zichzelf te kalmeren helpen om sneller in slaap te vallen als hij 's nachts wakker wordt.

 

Andere succesvolle technieken om je baby te kalmeren

De meeste baby's hebben last van huilbuien, vaak aan het eind van de middag. Controleer eerst of je baby niet huilt omdat hij hongerig, slaperig of oncomfortabel is. Maak je geen zorgen als er geen reden is: een baby huilt niet alleen als er iets mis is. Het kan een normaal onderdeel zijn van de ontwikkeling van je baby. Omdat het zenuwstelsel nog niet volgroeid is.

Als het zuigen op vingers of een duim hem niet troost, probeer dan deze kalmerende technieken:

  • Wieg je baby zachtjes
  • Zing zachtjes voor hem
  • Doe je baby in een wikkeldoek 
  • Doe hem in een buikdrager of wipstoel
Hoe meer je baby van streek is, des te moeilijker voor jou. Maar probeer vooral rustig te blijven. Vergeet zelf niet uit te rusten als je baby slaapt en zorg ervoor dat je regelmatig eet. Je bent beter in staat om voor je baby te zorgen als je goed voor jezelf zorgt.

Misschien vind je dit ook interessant: