signs your baby wants to walk

Tekenen dat je baby klaar is voor zijn eerste stapjes

Suzanne Dixon

Rond het begin van hun tweede jaar zetten de meeste baby's hun eerste stapjes. Dan worden ze echte peuters. Deze onafhankelijke bewegingsvrijheid opent een nieuwe wereld voor een kind.
Dit zijn tekenen dat je kleintje er bijna klaar voor is:

Wijzigingen in de routine

Vlak voor ze gaan lopen, hebben peuters de neiging om 's nachts ongeveer om de vier uur wakker te worden. Probeer niet gefrustreerd te raken door deze verandering in de routine. Het is de moeite waard. Je kind bereidt zich voor op een grote prestatie!

Wees niet verbaasd als hij iedere keer dat je bij hem vandaan loopt begint te schreeuwen. Hij wilt zelf ook op zijn voetjes kunnen staan. Al deze turbulentie wordt veroorzaakt door het nieuwe doel van je kind: onafhankelijk worden. 

Wat voor een peuter zal je baby worden?

Hoe je kind met lopen omgaat, vertelt heel wat over zijn persoonlijkheid. Is hij bedachtzaam en voorzichtig? Of een beetje onverschrokken en roekeloos? Het maakt niet uit hoe hij ermee omgaat, zodra hij staat is hij weg! 

Dit is ook het juiste moment om babyschoentjes te kopen. Je kind heeft eenvoudige, zachte schoentjes nodig om buiten en op ruwe oppervlaktes te lopen. Verder zijn blote voeten prima.

Dit nieuwe plezier zal hem van 's ochtends tot 's avonds vleugels geven en binnenkort zul je moeten rennen om hem bij te houden. Kijk hoe hij op een helling omhoog probeert te lopen. Of hoe hij op een andere ondergrond reageert, bijvoorbeeld op gras. Het is voor jullie allebei nieuw en spannend.

Misschien vind je dit ook interessant: