baby-firsts-capturing-the-milestones

Mijlpalen van je baby vastleggen

Ellen Neuborne

Met een baby zijn er zoveel mijlpalen! Eerste lach, eerste keer vast voedsel, eerste tand. Iedere ontwikkeling is bijzonder.

Hoe leg je deze mijlpalen vast en hoe bewaar je deze bijzondere herinneringen? Er zijn veel opties!

1. Schrijf het op

Hou een dagboek bij van de eerste jaren van je baby. Je hoeft geen lange, gedetailleerde verhalen op te schrijven. Een paar woorden en de datum volstaan om die eerste ‘mama’ vast te leggen.

In een dagboek kun je ook je eigen emoties vastleggen. Het is een geweldig naslagwerk over het leven van je gezin. 

Tip:

Boekenwinkels verkopen speciale dagboeken voor baby's. Hierin staan vaak wat schrijftips en ze zijn zo vormgegeven dat je een datum bij de belangrijke gebeurtenis kunt plaatsen. Als zo’n speciaal dagboek niet bij je past, voldoet een gewoon schrift net zo goed!


2. Maak foto’s

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden.

  • Dat triomfantelijke gezicht als je baby zich voor de eerste keer optrekt en begint rond te wandelen
  • Die grimas als hij de eerste keer een mondvol erwten heeft.
  • Dat verbaasde gezicht bij de eerste sneeuw. 

Vaak maken we foto’s bij grote gebeurtenissen. Zoals een eerste verjaardag of de vakantie, maar soms vergeten we juist die dagelijkse momenten vast te leggen. Juist deze afbeeldingen blijken jaren later het meest geliefd. 

Bewaar babyfoto's in een papieren of digitaal album. Bij veel winkels kan je je foto’s laten inbinden in een prachtig boek dat je zo op de salontafel kunt leggen. Laat je foto’s niet in een doos zitten.


3. Maak een filmpje

Video is tegenwoordig net zo gemakkelijk als het maken van een foto. Het eerste stapje, het favoriete liedje van je kleintje of de eerste feestoutfit zijn dankbare onderwerpen.

Bij het filmen neem je best een paar veiligheidsregels in acht. Zorg ervoor dat de omgeving veilig is voordat je op "record" drukt. Je wilt niet bezig zijn met je beste shot terwijl je baby valt of er iets anders misgaat. 

Vergeet niet dat je belangrijke herinneringen deelt. Kies verschillende manieren om de belangrijke gebeurtenissen van de eerste jaren van je baby vast te leggen en te delen.

Misschien vind je dit ook interessant: