development-and-key-milestonescrawling-101-fun-development-and-key-milestonescrawling-games

Baby's beginnen meestal te kruipen als ze 7 tot 10 maanden oud zijn. Daar hoef je natuurlijk niet op te wachten!

Leid je baby in de juiste richting met 3 speeltjes en 5 kruipspelletjes.

3 speeltjes

Speelgoed dat mobiliteit aanmoedigt geleidelijk introduceren is een goede manier om plezier te maken terwijl je helpt de spieren van je kleintje te versterken.

Moedig je kleintje aan om te bewegen met speelgoed. Introduceer de speeltjes niet allemaal tegelijk. Ze versterken de spieren van je baby geleidelijk en verzekeren je veel plezier!

Spiegel

Baby's kijken heel graag naar hun eigen spiegelbeeld. Hou een kinderspiegel in zijn of haar buurt en trek die vervolgens snel weg. Zet dan de spiegel tegen een muur of tegen een meubelstuk en stuur hem of haar in die richting.

Zachte stuiterbal

Dit eenvoudige speeltje maakt kruipspelletjes nog leuker. Hou er een (of twee) bij de hand. Balspel stimuleert hersenontwikkeling baby.

Houten trekspeeltje

Trek dit speeltje langzaam over de vloer en laat je baby het pakken. Dit speeltje bestaat ook in een plastic variant. Hout is een betere optie als je baby het trekspeeltje te pakken krijgt en het in zijn of haar mond stopt!

5 spelletjes

Hou het kruipen interessant met deze tips:

  • Doe alsof je een personage bent uit zijn of haar favoriete verhaaltje en achtervolg je kind door het huis. Je baby zal zeker moeten lachen en zijn of haar best doen om uit je bereik te blijven.

  • Knutsel een mini-parcours met kussens en dozen. Laat je kindje erover en ertussen kruipen. Doe zelf mee door je te verstoppen en kiekeboe te spelen. • Ga op de grond zitten met je benen wijd, rol met een bal naar je baby.

  • Pak het favoriete speelgoed van je baby, verstop het waar hij of zij het direct kan zien en vraag om het te zoeken. De volgende keer laat je hem of haar het speelgoed verstoppen en ga jij zoeken.

  • Verspreid verschillende stoffen (bubbelfolie, nepbont en een schuimen vloertegel) over de vloer zodat je baby daaraan kan voelen als hij of zij er langs kruipt. Meer weten over kruipen?

  • Hoe leren baby's kruipen?

  • Welke kruipstijl heeft je baby?

  • Weetjes over je baby die begint te kruipen