poetsen-tanden-leuker-maken

Mama en baby: maak tandenpoetsen leuk

Veel baby’s sputteren tegen als ze hun tandjes moeten poetsen. Voor de meesten is dit zelfs een echte marteling. Hier vind je onze beste trucs om tandenpoetsen leuk te maken en die zure gezichtjes om te toveren in een glimlach.

Kies de juiste tandenborstel

Tandeborstels met prinsesjes, superhelden of diertjes maken je leven een stuk makkelijker.

Kies voor een tandenborstel die je kind leuk vindt. Denk aan zijn favoriete kleur of dier. Dit kan ook: laat je kind zelf zijn tandenborstel kiezen.

Kindertandpasta

Sommige kinderen houden gewoon niet van tandpastasmaak. Gelukkig zijn er veel tandpasta’s speciaal ontworpen voor kinderen. Probeer een paar smaken en hou degene die je kind lekker vindt. Kauwgom of aardbei doen het vaak goed.

 “Het hoofdkwartier van het tandenpoetsen 

Een leuk (en niet te streng) poetsritueel is heel belangrijk voor een kind. Wat je kunt doen: installeer een speciale poetsplaats vlakbij de lavabo in de badkamer. Hier vind je een paar praktische tips.

  • Kies een tandenborstelhouder speciaal voor je kind.
  • Voorzie een trapladder of een opstapje. Zo geraakt je kind makkelijker aan de lavabo.
  • Denk aan een speciale spoelbeker.
  • Gebruik een timer of wekker voor een grondige poetsbeurt.
  • Geef het goede voorbeeld en poets zelf je tanden.

Tandenpoetsspelletjes

Verstoppertje spelen maakt tandenpoetsen een stuk aangenamer. Zeker voor de allerkleinsten. Ook leuk: zing het lievelingsliedje van je kind. Of speel een deuntje via de radio of telefoon. Plezier gegarandeerd! Zeker wanneer jij de tandenborstel als microfoon gebruikt. Heeft je kleintje een knuffelbeer? Zet hem op de lavabo en poets ook zijn tandjes.

Beloningsbord

Als je kleintje groot genoeg is, probeer dan eens een beloningsbord. Kinderen houden ervan om beloond te worden voor goed gedrag. Gebruik zeker sterretjes en smileys. Een van de vele beloningsstrategieën: elke keer je kind een ster of smiley verdient, krijgt hij er 2 extra.

Misschien vind je dit ook interessant: