Toddler Playdate Activity Musical Chairs

Peuteractiviteit met vriendjes: stoelendans

 • Locatie

  Binnen

 • Promoot

  Sport en spel

 • Wat je nodig hebt

  Meerdere kussens, een muziekspeler of afspeellijst, luidsprekers

Of je peuter nu een speelafspraakje heeft of dat er een groep kinderen op zijn verjaardagsfeestje is, je vraagt je waarschijnlijk af hoe je ze moet bezighouden. Allereerst is het handig om te weten in welk stadium je kind is met zijn sociale vaardigheden.

Tussen de 18 en 36 maanden leert je peuter waarschijnlijk wat het betekent om met anderen te spelen. Je zult wellicht ontdekken dat hij simpelweg naast andere kinderen speelt maar niet samen met hen speelt, dit is heel normaal. Maar je kunt heel goed activiteiten voorstellen die met meer dan één peuter worden gespeeld. Deze variatie op een stoelendans zal iedereen aan het bewegen krijgen en aan het lachen maken.

Hoe je het speelt


Plaats meerdere kussens op de vloer, en zorg ervoor dat er meer kussens zijn dan peuters die het spel meespelen. Zet wat muziek op en laat de nummers regelmatig stoppen en starten. Leg de peuters uit dat ze elke keer als de muziek stopt, op een kussen moeten gaan zitten.

Tips en advies


Stimuleer creatieve ontwikkeling van de peuters door de peuters te vragen verschillende bewegingen na te doen die jij voordoet. Laat ze zien hoe ze als een kip kunnen dansen of als een olifant kunnen lopen. Ze zullen grote pret hebben door je dierenbewegingen na te doen en verzinnen er zelf misschien ook wel een paar. Dit spel is bedoeld om pret te maken en de regels zijn niet zo belangrijk, dus geen zorgen als de peuters doorgaan met hun dansbewegingen wanneer de muziek stopt.

Leren en groeien


Creativiteit en zelfexpressie zijn belangrijke onderdelen van de peuterontwikkeling, en creatieve peuteractiviteiten zoals dansen zullen de opbloeiende verbeelding van je kind stimuleren.

Misschien vind je dit ook interessant:

Peuterspelletje: zelfgemaakte poppenkast

 • Locatie

  Binnen

 • Promoot

  Fantasie

 • Wat je nodig hebt

  Een middelgrote doos, leuke stickers, klein speelgoed dat peuterspel stimuleert

De bijzondere, gewone kartonnen doos

 • Locatie

  Binnen

 • Promoot

  Fantasie

 • Wat je nodig hebt

  Middelgrote verhuis- of opbergdozen, plastic deksels, een schroef en bout, een mes.