toy-tips-for-early-childhood-development

Speelgoedtips voor de vroege ontwikkeling van je kind

Cheryl Lock

Babyspelletjes en babyactiviteiten bevorderen de groei en ontwikkeling van je kind. Stimuleer de ontwikkeling van je kindje met deze tips

 

Gezichtsvermogen

Kies babyspeelgoed dat visueel stimulerend en aantrekkelijk is voor je baby. Probeer spullen die levendige kleuren hebben, met eenvoudige patronen.

Baby's kijken graag naar zichzelf in deze fase. Foto's van gezichten en onbreekbare spiegels zijn ook leuke speeltjes.


Gehoor

Het gehoor van je baby ontwikkelt zich in deze fase.

  • Je zult scoren met eenvoudige babyspeeltjes die geluid maken.
  • Boeken met bladzijden die kreukgeluiden maken en speelgoed waarmee hij kan rammelen zijn een goede keuze!


Voelen

Je baby ontdekt de wereld door te voelen. Dus laat hem nieuwe, verschillende texturen aanraken. Je kunt speelgoed, boeken en zelfs eenvoudige huishoudelijke spullen gebruiken die anders aanvoelen. Van glad en zijdeachtig tot harig en pluizig. 

Onthoud deze tips als je babyspeelgoed kiest

Kies voor actief speelgoed

Je kleintje heeft nog geen breinbrekers nodig! Zoek voorwerpen die je baby kan pakken, vasthouden, waarop hij kan zuigen en die hij kan gebruiken om geluidjes te maken.

 

Veiligheid staat voorop

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met je baby. In deze fase wilt hij alles in zijn mond stoppen. Daarom mag babyspeelgoed niet zo klein zijn dat hij het kan inslikken.

Controleer of het speelgoed van je baby geen scherpe randen heeft en of het niet makkelijk breekt of splintert. Zorg dat je speelgoed koopt met niet-giftige, loodvrije verf, en dat makkelijk schoon te maken is.

Volg zijn ontwikkeling

Naarmate je baby ouder wordt, speelt hij liever met andere speeltjes. Volg zijn aanwijzingen en stimuleer zijn ontwikkeling.

Misschien vind je dit ook interessant: