baby photography 101

Alles over babyfotografie

Lisa M. Gerry

Babyfotografie is net zo moeilijk als wilde dieren fotograferen. De kleintjes zijn onvoorspelbaar, ze zitten niet stil en je kunt er maar beter voor zorgen dat ze blij zijn.

Het resultaat is wel de moeite waard: een prachtige foto van je kleintje Hierbij een aantal tips om een fantastische foto van je baby te maken.

 

Maak een actiefoto

Laat je kind niet poseren. Hij kan waarschijnlijk toch niet lang genoeg stilzitten. En hoe vaker je het probeert, des te kleiner wordt de kans op een glimlach.


Tip:

  • Je kunt wat plaatjes schieten terwijl je kind op zijn buikmatje ligt of terwijl hij speelt.
  • Het helpt als je knielt, op de grond zit of als je gaat liggen. Zo maak je makkelijk een foto op ooghoogte.

Forceer de glimlach niet

Je weet dit waarschijnlijk al, maar hoe natuurlijker je baby glimlacht, des te beter de foto, Zo komt zijn natuurlijke persoonlijkheid beter naar voren.


Tip:

Probeer een gekke bek te trekken om je baby te laten grijnzen. Doe iets geks voor oudere peuters of herinner hem aan iets grappigs.

 

Blijf schieten

Iets wat je echt moet doen voor een goede babyfoto: maak zoveel mogelijk foto's. Schiet een heleboel foto's vanuit verschillende invalshoeken.

Tip:

Kinderen bewegen vaak: ze schommelen, niezen…  En meestal net als de foto wordt genomen. Maak dus véél foto's. Zo heb je meer kans op die ene parel!

 

Stel de sluitertijd in

Kijk of jouw camera een sluitertijdinstelling heeft. Een snellere sluitertijd helpt bij het fotograferen van een spelende baby. Hoe hoger de sluitertijd, hoe scherper de afbeelding.


Vergeet de babyfoto’s niet uit te printen! Want bladeren door een fotoalbum is leuker dan ze op een scherm bekijken. Noteer een maandelijks moment in je agenda om je digitale foto’s uit te printen. Je zult er geen spijt van krijgen!

 


Misschien vind je dit ook interessant: