3-superfoods-for-babies

De voedzaamste babyvoeding op een rij

Monica Gullon

Avocado

Voedingsfeiten

Vetten zijn een essentieel onderdeel van het dieet van een baby. Avocado's hebben veel enkelvoudig onverzadigde vetten,

 • Een gezond vet dat je baby energie geeft,
 • Het lichaam vitamines laat opnemen
 • Het groeiende brein helpt te ontwikkelen. Dit fruit heeft ook veel vezels, vitamine E en kalium.

Hoe te bereiden
Avocado's zijn een van de snelste maaltijden die je een baby kunt voorzetten. Je hoeft alleen maar te prakken en serveren!

Waarom baby's er zo dol op zijn 
De gladde en romige textuur, in combinatie met de milde smaak maken van avocado's een geweldig voedingsmiddel voor kinderen. 

Zoete aardappel

Voedingsfeiten

 • Deze zetmeelrijke groente zit vol met vitamine A. Een vitale voedingsstof die nodig is voor gezond haar, slijmvliezen en voor een gezonde huid, Zoete aardappel bevordert bovendien het immuunsysteem.
 • Het geeft je baby complexe koolhydraten voor energie, maar ook eiwitten, vezels, kalium en vitamine C, wat de opname van ijzer bevordert.

  Hoe te bereiden
  Stoom of bak de zoete aardappel tot hij zacht is. Prak of pureer met een beetje water en serveer apart. Of samen met worteltjes, pompoen, kalkoen of kip.

  Waarom baby's er zo dol op zijn 
  Zoete aardappelen hebben een heldere, aantrekkelijke kleur en een intens zoete smaak.

Bananen

Voedingsfeiten

 • Bananen zijn het ideale voedingsmiddel omdat ze zo makkelijk in gebruik zijn. Ze leveren snel energie dankzij hun koolhydraten en je kunt aan je baby geven zonder te koken.
 • Bananen bevatten ook veel kalium, een mineraal dat essentieel is voor het reguleren van de spierfunctie.
Bananen worden trouwens ook geadviseerd door artsen als een manier om de spijsvertering van je baby te reguleren als hij diarree heeft gehad.

Hoe te bereiden
Ondanks dat ze zacht zijn, moet je bananen altijd prakken om verslikking te voorkomen. Combineer met graanproducten, volle yoghurt of andere gekookte, gepureerde vruchten. 

Waarom baby's er zo dol op zijn
Bananen hebben een gladde textuur die gemakkelijk te verwerken is. De milde, zoete smaak is ook zacht voor het gehemelte van baby's.

Misschien vind je dit ook interessant: