Baby-Game-Catch

Babyspelletje: vangen

Melissa Vonder Haar

 • Locatie

  Binnen of buiten

 • Promoot

  Motorische vaardigheden

 • Wat je nodig hebt

  Zachte ballen van verschillende groottes, kleuren en structuren

Hoe je het speelt


Pak een paar zachte ballen - het liefst van verschillende vormen en groottes - en rol deze naar je baby toe. Moedig hem aan om de ballen naar jou terug te gooien of rollen, help hem als dat nodig is.

Zorg ervoor dat je de objecten en acties beschrijft, zoals "Je hebt de groene bal gegooid!" of "Ik rol de bal met stippen naar jou." Maak dit spel ingewikkelder naarmate je kind ouder wordt, door hem bijvoorbeeld te vragen om een bepaalde bal te gooien of rollen.

Tips en advies


Op deze leeftijd zal de worp van je baby nog niet feilloos zijn. Hij werkt nog steeds aan zijn hand- en vingerbewegingen, en zal in het begin vooral tegen de bal aan slaan en klappen. Wees erop voorbereid dat je hem veel zult moeten helpen met deze vaardigheden en dat hij nog veel moet oefenen.

Het doel van het spel is om je baby te helpen om coördinatie en controle te krijgen door middel van de herhaalde bewegingen van pakken, rollen en gooien van de bal.

Leren en groeien


De herhalende aard van deze baby-activiteit stimuleert je kleintje om zijn lichaam op nieuwe en verschillende manieren te gebruiken, waardoor hij een gevoel van controle en macht krijgt. Je baby zal het gevoel hebben heel wat te hebben bereikt, wanneer hij beseft

"Ik bracht die bal aan het rollen!" Naarmate je kind opgroeit, is het leuk om te zien hoe het spel zich ontwikkelt en hoe hij de bal echt zal gooien en uiteindelijk zal vangen. Als hij ooit voetballer wordt, zal je je herinneren wanneer zijn balvaardigheden begonnen!

Misschien vind je dit ook interessant:

Bellenblazen

 • Locatie

  Binnen of buiten

 • Promoot

  Sport en spel

 • Wat je nodig hebt

  1/8 kop vloeibaar afwasmiddel, 4 liter water, 1/2 eetlepel glycerine