mom-to-mom-the-special-experiences-moms-of-pregnancymultiples-share

Van mama tot mama: speciale ervaringen die mama’s van meerlingen delen

Melissa A. Kay

Als je mama bent van een meerling heb je je handen altijd vol, letterlijk en figuurlijk! Mama’s van meerlingen hebben unieke ervaringen. Sommige gebeurtenissen zijn grappig en vermakelijk, sommige bieden inzicht en er zijn er heel veel die je niet zou geloven als jij ze zelf niet had meegemaakt. Lees hier zeven echte mama-momenten met tweelingen en meerlingen. 

Marianne, 26 jaar, Freeport, New York
"Toen mijn jongens geluiden begonnen te maken en begonnen te communiceren, was het zo interessant om naar de tweeling te kijken als ze in brabbeltaal met elkaar praatten en elkaar leken te begrijpen. Ik kon hele dagen kijken hoe ze over en weer aan het 'praten' waren. Ik ben er zeker van dat ze onderling altijd deze speciale taal zullen houden." 

Bailey, 30 jaar, Atlantic Beach, New York

"Toen ik in verwachting was van mijn dochter, had ik nooit last van zwangerschapsmisselijkheid, dus toen ik in verwachting raakte van mijn tweeling, dacht ik dat het wel goed zou gaan. Tjonge, wat had ik dat fout! Meer dan een maand was ik misselijk. Toen ik met andere mama’s van meerlingen sprak, vertelden zij me dat ze dezelfde ervaring hadden. Uiteindelijk was het het allemaal waard. Ik heb nu twee lieve jongens. "

Jennifer, 28 jaar, Elizabeth, New Jersey
"Ik kon de vragen van mensen – soms compleet vreemden - gewoon niet geloven, als ze mij zagen met mijn drieling. 'Heb je IVF gebruikt?' 'Waren ze gepland?' 'Heb je een keizersnede gehad?' En nog veel meer. Ik kan me niet voorstellen dat ze deze dingen zouden vragen als het slechts één kind was."

Raquel, 36 jaar, Los Angeles, Californië
"Een van de leukste dingen die ik dankzij de tweeling heb meegemaakt was de hulp van de lokale winkeleigenaren. Een winkelier gaf me speciale kortingen op luiers en babyvoeding, omdat hij wist dat ik van alles twee nodig had. Het hielp me echt bij een aantal financiële uitdagingen in het begin."

Jaime, 31 jaar, Miami, Florida
"De aandacht die je krijgt als mama van een drieling is verbazingwekkend. Ik voel me net een beroemdheid als ik naar buiten ga. Mijn drieling zijn allemaal meisjes en ik kleed ze hetzelfde (en dat zal ik blijven doen zolang ze dat toelaten) dus we vallen wel op, dat geef ik toe. Daarom wil ik er zo goed mogelijk uitzien, ondanks dat dit lastig is met drie baby's, maar het helpt me zeker om voor mezelf te zorgen."

Adriana, 39 jaar, Bethpage, New York
"Een voordeel van een tweeling is dat de oma's nooit ruzie hoeven te maken over wie de baby mag vasthouden! Met onze eerste zoon konden ze beiden niet wachten wie hem mocht vasthouden, maar nu is er een baby voor iedere oma. Dat geeft mij ook rust."

Katie, 31 jaar, State College, Pennsylvania

"Een van mijn meest interessante ervaringen met de tweeling was borstvoeding geven. Ik wilde ze tegelijkertijd voeden, wat super lastig was, maar ik was vastbesloten! Het lukte me uiteindelijk ze in de 'football-greep' vast te houden en het was zo fijn ze tegelijkertijd te kunnen voeden. Het ging niet altijd zoals gepland, maar zodra we er met z'n drieën uit waren, was het geweldig. Steun voor de mama’s bij wie het lukt!"

Misschien vind je dit ook interessant: