raising-pregnancymultiples-tips-for-succesful-outings

Het opvoeden van meerlingen: tips voor succesvolle uitstapjes

Shelly Reese

Met je jonge tweeling naar buiten gaan, is een uitdaging. Dat geldt dus zeker voor drie- of meerlingen. Hier een paar handige tips.

1. Pak van tevoren de luiertas in

  • Grote kans dat je je de laatste tijd moe en wat warrig voelt. Kies dus een rustig moment om je luiertas in te pakken.
  • Vul je luiertas van tevoren met luiers, babydoekjes, crème, fopspenen, wat speelgoed of knuffels en wat schone kleding. 

2. Houd rekening met het schema van je baby's.

Op dit moment pas je je schema best aan naar het slaapschema van je tweeling. Plan dus geen uitstap vlak voor een dutje. Zo kan het slaapritme van je baby helemaal in de war geraken.

3. Kies voor eenvoudig

Ga niet meteen een hele dag op stap en kies een uitstap waarbij jij niet te veel moet opletten. Dit is niet het moment om nieuwe keukenkastjes te kopen bij een doe-het-zelf-zaak. Begin liever met iets kleins. Bijvoorbeeld met een tochtje naar de supermarkt. 

4. Kies een geschikte locatie

Ben je klaar om je baby's mee op uitstap te nemen?

  • Neem ze mee op restaurant of naar de supermarkt. Je zult al snel het plezier ontdekken in alledaagse dingen.
  • Ga je op restaurant? Kies voor een kindvriendelijke locatie met snelle service. Ga vroeg om de drukte te vermijden en bestel direct. 

5. Nodig een vriend(in) uit

Voel je je nog wat onzeker om op stap te gaan? Vraag een vriend of familielid mee. Deel je gevoelens met hen. Grote kans dat ze je graag met de kinderen helpen en jij zult ook blij zijn met het gezelschap.

6. Zet de eerste stap

Hoewel de eerste stappen wat spannend kunnen zijn, zal het steeds gemakkelijker worden. Onthoud: kinderen hebben ervaring nodig om te leren hoe ze zich in het openbaar moeten gedragen. 

Als snel zullen je uitjes langer duren, verder gaan en zelfs leuk worden!

Misschien vind je dit ook interessant: