raising-pregnancymultiples-money-saving-tips

Het opvoeden van meerlingen: geldbesparende tips

Shelly Reese

Een gezin vormen is spannen. Vooral als je een tweeling of drieling verwacht. Ook op financieel vlak. Gebruik dus je gezond verstand!

Een aantal slimme budgetvriendelijke keuzes kunnen je veel geld besparen. Overweeg de volgende opties.

1. Koop geen designer babyspullen!

Vanaf het moment dat ze ontdekken dat ze zwanger zijn, worden aanstaande mama’s overladen met catalogi vol schattige babyspullen. Je ziet ook ineens alle mooie babyspullen om je heen. Niet kijken! Dit zijn spullen die je waarschijnlijk niet nodig hebt. 

 

2. Weet wat je echt nodig hebt

  • Luiers, babydoekjes en andere wegwerpartikelen in grootverpakkingen zijn vaak voordeliger. Koop niet te veel luiers! Baby's groeien snel en je wilt niet opgescheept zitten met dozen vol te kleine luiers.
  • Reken uit hoeveel je baby zal wegen voor de geboorte. Je kleintje slaat misschien in je buik de maat ‘pasgeboren’ al over. Koop dus niet te veel kleine luiermaatjes!
  • Een aantal winkels hanteren speciale tweelingkortingen. Vraag er gerust naar.

3. Leen wat je kunt

Tweedehands spulletjes zijn onderdeel van de levenscyclus. Bewaar ook jouw babyspullen voor de vrienden die na jou zwanger worden. 

 

4. Ga naar rommelmarkten en tweedehandswinkels

Veel mama’s krijgen kleding waar hun kinderen niet in passen of die ze niet leuk vinden. Deze nauwelijks of niet gedragen kledingstukken komen dan in tweedehandswinkels of op rommelmarkten terecht. Veel plezier met zoeken!

 

5. Koop alleen wat je nodig hebt

Het lenen van een wieg kan een optie zijn. Maar je moet er wel zeker van zijn dat het voldoet aan de nieuwste veiligheidseisen. 

Oudere wiegen voldoen hier misschien niet aan. Koop je een wieg in een tweedehandswinkel? Let dan op de veiligheidseisen.

Veiligheidsexperts adviseren ouders om nieuwe autostoeltjes te kopen. Die zijn volledig functioneel en niet beschadigd tijdens een auto-ongeluk.


6. Geniet van de babyshower

Gasten van babyshowers houden ervan om schattige, kleine outfits en speelgoed te kopen. Maar je hebt ook luiers nodig. Een pasgeborene heeft in het eerste jaar alleen al ongeveer 3.000 luiers nodig!

 

7. Koop er één, geen twee

In de loop van de tijd zul je van veel dingen twee nodig hebben. Maar tot het zover is, is het lastig te weten welke dingen dat zijn. Begin met één en zie hoe dat gaat.

Misschien vind je dit ook interessant: