All-about-cravings

Rare eetgewoontes tijdens de zwangerschap

Niemand weet waarom sommige vrouwen verlangen naar bepaald voedsel tijdens hun zwangerschap. Hunkeren wordt niet gezien als het resultaat van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen.

 

Augurken met slagroom

  • Hét exemplarische voorbeeld van vreemd eetgedrag van zwangere vrouwen. Niet dat jij je steak bestrooit met suiker of je croissant met mosterd. Maar er is altijd kans op ongewone verlangens, zeker 's avonds laat!
  • Sommige deskundigen denken dat deze eetbuien de manier is van je lichaam om aan te geven dat er voedingsmiddelen ontbreken in je dieet.
  • Deze eetbuien kunnen voortkomen uit een behoefte naar sterkere smaken of zelfs naar extra calorieën. Want in het begin van de zwangerschap is voeding van cruciaal belang. Het is dus belangrijk om naar je lichaam te luisteren wanneer het aangeeft om te eten, ongeacht eventuele rare eetgewoontes. De meeste eetbuien kunnen waarschijnlijk geen kwaad als je kiest voor een gezonde en voedzame optie. Vooral in het begin van de zwangerschap is een gezond voedingspatroon essentieel.
  • Geef nooit toe aan de drang om een niet-voedselproduct te consumeren. Elke stof die niet is ontworpen voor menselijke consumptie kan schadelijk voor jou of je baby zijn. Zorg voor gezonde uitgebalanceerde maaltijden en neem een lichte snack met een glas melk voor het slapengaan om eetbuien in de late avond te bestrijden.

Misschien vind je dit ook interessant: