11-things-to-set-up-before-your-newborn-arrives

11 dingen om te organiseren voordat de baby komt

Marygrace Taylor

Nieuwe babyspulletjes uitkiezen is één van de leukste dingen om de komst van je baby voor te bereiden. (Het schattige speelgoed! die kleine sokjes!) Hoe beter je voor de komst van je baby voorbereid bent, des te meer tijd zul je met hem door kunnen brengen. Door alles van te voren klaar te hebben, kan je het eerste glimlachje, het eerste gegiechel en het eerste dutje rustig meemaken, en volop genieten van ieder moment zoals het moet zijn.

Hier is een checklist van door mama’s goedgekeurde spullen en leuke extraatjes die je nodig zult hebben om het eerste jaar van je kleintje zo gezond, gelukkig en stressvrij mogelijk te maken.

1. Een wieg


Nieuwe veiligheidsrichtlijnen raden tegenwoordig de verkoop van kinderbedjes af die aan de zijkant los kunnen worden gemaakt, dus voor de veiligheid van de baby is het belangrijk om een nieuwe wieg te kopen. Als je zo'n bedje hebt, kan je ook bij de leverancier vragen of er een mogelijkheid is om de losse zijkant vast te zetten. Controleer ook dat er niet meer dan 5 cm tussen de spijlen van het kinderbedje zit en dat alle onderdelen goed vast zitten.

2. Een autozitje


In de wet is vastgelegd dat een kind kleiner dan 1.35 cm niet zonder autozitje mag worden vervoerd, dus het is zeker een essentieel item. Baby's en peuters moeten in een kinderzitje reizen dat naar achteren gericht is, omdat dit bij een ongeluk de nek, het hoofd en de rug beter ondersteunt.

3. Kleding en accessoires


Pasgeboren baby's hebben niet veel hippe kleding nodig, omdat ze er zo snel uitgroeien, maar er zijn een paar dingen die je echt moet hebben. Je kunt nooit genoeg shirtjes en pakjes die je aan de onderkant vastmaakt (boxpakjes) in de maat 0-3 maanden hebben.

Het is een goed idee om een voorraadje wikkeldekentjes te hebben die ook dienst kunnen doen als spuugdoekje en verschoondekens. En je kunt nooit genoeg slaapzakjes, mutsjes en sokjes in huis hebben.

4. Plastic flesjes en spenen.


Zorg dat je een paar flesjes van 125 ml in huis hebt voor je pasgeboren baby en ook een aantal flesjes van 250 ml voor als hij groter wordt. De veiligste flessen zijn gemaakt van glas, of gegarandeerd BPA-vrij plastic.

5. Een commode met goede luiers en doekjes


Je zult in het eerste jaar al zo’n 3000 luiers van je baby verschonen, dus een stevige commode is een must. Zoek een commode met opstaande randen van 5 cm aan alle kanten.

Maak het jezelf makkelijker door voldoende kwaliteitsluiers en babydoekjes van Pampers® te kopen.

6. Een thermometer


Rectale thermometers geven de meest nauwkeurige metingen, maar thermometers die op het voorhoofd, onder de arm of in het oor van je baby gestopt moeten worden, werken ook goed.

Welke je ook kiest, neem een digitale versie: thermometers met kwik zijn gevaarlijk, omdat de baby per ongeluk in contact kan komen met het kwik en vergiftigd kan worden.

7. Een babydraagzak


Je baby tegen je aan dragen is een fijne manier om je kleintje dicht bij je te houden terwijl jij je gang kunt gaan. Het helpt ook om hem te troosten wanneer hij geïrriteerd is en het kan zelfs zijn mentale ontwikkeling stimuleren. Een draagdoek of een drager met een frame is ook goed, zolang je ervoor zorgt dat het hoofdje van de baby goed wordt ondersteund.

8. Een kinderwagen


Er zijn veel opties en de kinderwagen moet bij jouw levensstijl passen. (als je hardloopt, bijvoorbeeld, kan een joggingwagen een goede optie zijn.)

Het maakt niet uit welke je kiest, zorg er voor dat er een gordel en een harnas opzit, een makkelijke rem en een brede basis zodat hij niet kan omvallen.

9. Een babyschommel


Een paar troostende schommelbewegingen in een babyschommel kunnen binnen een paar minuten van een huilende baby weer een blije, slaperige baby maken. En dat klinkt als muziek in de oren van iedere nieuwe mama!

10. Een luchtbevochtiger


Plaats dit in de babykamer zodat hij beter kan ademhalen als hij verkouden is. Om de groei van bacteriën te voorkomen, moet je de luchtbevochtiger legen wanneer je hem niet gebruikt. Reinig het regelmatig volgens de gebruiksaanwijzing.

11. Een babybadje


Een ruim plastic badje maakt het leven gemakkelijk, maar voor pasgeborenen werkt de gootsteen net zo goed. Zorg wel dat de kraan niet in de weg zit en dat de afwasmachine uit staat.

Een nieuwe baby kan overweldigend zijn, maar als je zorgt dat je de essentiële spullen op deze checklist in huis hebt, ben je goed voorbereid.

Misschien vind je dit ook interessant: