the-case-for-sharing-your-babys-name-or-not

Verklap je je babynaam voor de geboorte?

Shelly Reese

Na maanden denkwerk vind je de perfecte naam voor je baby. Je kunt haast niet meer wachten om hem te delen met familie en vrienden. 

Maar is dat wel verstandig? 

Het uitzoeken van een babynaam is een van de leukste dingen van de zwangerschap. Het is de eerste stap op weg naar het leren kennen van het nieuwe mensje dat je op de wereld gaat zetten en het is een zeer persoonlijke beslissing. Alle ouders willen de naam kiezen die precies goed is en de keuze delen met de mensen om hen heen.

Er is een kans dat je familie en vrienden al naar de naam gevraagd hebben en zelf een groot aantal suggesties hebben gedaan. Deze gesprekken kunnen zeer handig zijn, vooral als je nog maar aan het brainstormen bent over namen en open staat voor ideeën. Je had er misschien niet aan gedacht dat een van de namen die je in eerste instantie leuk vond, makkelijk tot een vervelende bijnaam leidt. Je kunt zelfs interessante dingen over je familiegeschiedenis ontdekken. (Overgrootmoeder had een tweelingzus!)

Meningen kunnen echter verschillen en jouw idee van de perfecte naam kan enorm verschillen van die van je familie en vrienden. Als je jouw perfecte naam met je moeder deelt, kun je misschien een teleurgestelde zucht horen omdat zij echt graag wil dat je de baby naar haar vader vernoemt. Je beste vriend kan met een dun glimlachje opmerken, "Het is wel een beetje ouderwets, vind je niet?" En je collega zou kunnen opmerken, "Ik kende vroeger iemand op de middelbare school met die naam. Ik vond hem vervelend."

Of je je babynaam nu van tevoren deelt of niet, er zijn een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden.


1. Wees diplomatiek

Je moet weten dat je geliefden de baby graag willen verwelkomen en onderdeel willen zijn van jouw ervaring. Als je ervoor kiest de naam niet te delen, houd dan rekening met hun gevoelens. Leg rustig uit waarom en vraag om hun begrip.

2. Wees overtuigend

Wat denk je ervan? Vind je het leuk? Vragen lokken antwoorden uit en dat zouden best eens antwoorden kunnen zijn die je niet wilt horen. Als je een naam hebt gekozen, wees dan assertief. "We hebben gekozen voor Brunhilda. Wij vinden het mooi en zijn heel enthousiast." Op die manier zullen de meeste mensen hun mening voor zichzelf houden, want ze weten dat je beslissing vaststaat.3. Bereid je voor

Of je nu de naam van je baby al tijdens je zwangerschap deelt of wacht tot hij geboren is, je zult reacties krijgen. Negatieve reacties kunnen kwetsend zijn, dus wees voorbereid. "Wat jammer dat je de naam Brunhilda niet zo mooi vindt als wij. Je kunt haar Hilda noemen, als je wilt."Wees enthousiast

Je kiest geen naam voor je moeder of je zus of je beste vriend: je kiest er een voor je baby. Het is jouw keuze! Je hoeft het niet iedereen naar de zin te maken.4. Wees geduldig

Jouw vrienden en familie zullen echt wel van deze baby gaan houden, hoe je hem ook noemt. Als hun eerste reactie niet is wat je hoopte, geef hen dan wat tijd. Denk eraan wat Shakespeare zei: "Een roos zou even zoet ruiken als ze anders genoemd zou zijn."

Misschien vind je dit ook interessant: