baby-shower-basics-fun-places-to-host-a-shower

De origineelste locaties om een babyborrel te organiseren

Ellen Neuborne

Het kiezen van de juiste plek voor jouw babyborrel is belangrijk. Bovendien moet je die beslissing al redelijk vroeg maken. Probeer zeker te zijn van je keuze want eenmaal je een locatie hebt geregeld, is het niet eenvoudig om nog te wijzigen.  

Je kunt kiezen voor de traditionele mogelijkheden, in een restaurant of bij iemand thuis. Maar als je iets unieks en creatiefs zoekt, zijn er veel andere bijzondere opties!

 

1. Botanische tuin

Heeft jullie dorp of stad een botanische tuin? Dan is dit een mooie, fleurige locatie voor een babyborrel. Botanische tuinen hebben vaak evenementruimtes, bijvoorbeeld een pergola of tuinhuisje. Je kunt informeren naar de mogelijkheden.

Het is een fantastische optie, vooral in warmere maanden. En Moeder Natuur helpt bij de versiering! Als je over zo'n locatie nadenkt, moet je wel al vroeg reserveren. Dit zijn ook populaire locaties voor bruiloften en andere grote feesten, dus wees er vroeg bij!

Lees de kleine lettertjes van je contract om te zorgen dat je precies weet wat de kosten en voorwaarden inhouden en wat de locatie aan jou verschuldigd is bij slecht weer.

 

2. Kunstgalerie

Kunst maakt ieder evenement bijzonder. Galerieën organiseren vaak feestjes. De ideale locatie om jouw babyborrel een extra creatieve touch te geven!

Tip:

Probeer een galerie met lokale kunstenaars of fotografen. Of eentje met een tentoonstelling in de smaak van de aanstaande mama.

Als je kiest voor een galerie, zorg er dan voor dat er ook stoelen zijn. Aangezien het bekijken van kunst meestal staand gedaan wordt.

 

3. Knutsellocaties

Maakte je ooit een mok met je kind of beschilderden jullie samen een doek? Dan is een ‘knutsel’locatie misschien iets voor jou! Combineer je locatiekeuze met je geplande activiteiten en organiseer de babyshower in een knutselstudio.

Tip:

Veel van zulke studio's verhuren hun ruimte tijdens avonduren. Gasten kunnen hun eigen ontwerpen maken, een geschenk voor de baby, of allebei.

 

4. De bibliotheek

Je kunt ook denken aan een gemeenschapsruimte van een bibliotheek of een ander openbaar gebouw. Deze ruimtes zijn vaak een goede keuze en kunnen dienen als een "blanco vel" voor je decoratie-ideeën. Vergeet niet te informeren naar de regels omtrent eten en (vooral als het in de bibliotheek is) muziek.

Welke locatie je ook kiest, denk eraan dat het een babyshower is. Dus vraag bij het zoeken naar een locatie om informatie over zitplekken, toiletten, toegankelijkheid en parkeren.

Het kiezen van een locatie is niet zomaar een klusje. De juiste locatie vormt een groot deel van de feestvreugde! Verbreed je horizon, verzin wat ongewone opties en kies een plek die een bijdrage levert aan de grote dag.

Misschien vind je dit ook interessant: