new-dad-will-i-be-able-to-cope-being-a-parent-as-a-new-father

Vragen van papa’s over het ouderschap

Angsten van papa’s

De geboorte is een erg spannend vooruitzicht voor de bevallingspartner.

Hoe je met weeën zult omgaan (en met eventuele complicaties) bespreek je best op voorhand. Want communicatie is de sleutel tot een succesvolle bevalling. Je partner moet rustig blijven, zich goed informeren en hulp bieden waar nodig.

Podiumangst

  • Hoe ga ik als nieuwe papa om met de geboorte? En met de pijn en stress van mijn partner?
  • Hoe ondersteun ik mijn partner zo goed mogelijk?
  • Hoe zal ik reageren als het hoofdje van mijn baby tevoorschijn komt?

Het is heel normaal als je dit soort vragen hebt. De meeste papa’s in spe maken zich zorgen over hoe ze zich zullen voelen en gedragen tijdens de bevalling en geboorte. Het is logisch dat je je zorgen maakt. Maar geen zorgen, je zult het prima doen. Je zult versteld staan ​​hoe goed je omgaat met de onvoorspelbare emotionele en fysieke eisen van de grote dag.

Vergelijk de bevalling met een ritje op de achtbaan. Herinner jezelf eraan dat er aan het einde van de rit een mooie pasgeboren baby op je wacht en dat je de nieuwe rol van het ouderschap zult omarmen. Denk positief en onthoud dat je de steun van professionals hebt.

Zij hebben het allemaal al eens gezien en zullen je niet vreemd aankijken als halverwege je knieën beginnen te wiebelen of als je een kleine pauze en wat frisse lucht nodig hebt! Dit is ook deel van het aanstaande vaderschap. Maar zorg ervoor dat je er bent wanneer je partner je het meest nodig heeft. En geniet vooral van deze kostbare en unieke ervaring. Jullie worden ouders!

Misschien vind je dit ook interessant: