Waar wordt een Pampers-luier-650x240

Waar wordt een Pampers® luier, broekje of doekje van gemaakt?

Als ouders willen jullie een 100% veilige, comfortabele luier of luierbroekje die je baby drooghoudt en hem of haar de vrijheid geeft om de wereld te verkennen. Pampers® ontwikkelt al 50 jaar luiers met precies dat voor ogen: ervoor zorgen dat prestatie en comfort hand-in-hand gaan met veiligheid.

Ontdek wat een Pampers® luier zo kwalitatief en betrouwbaar maakt, van de selectie van de componenten (die we wel en niet gebruiken!), tot hoe onze luiers werken.

Een 100% veilige samenstelling, transparant verteld

Voordat ze in een Pampers® product gaan, ondergaan componenten een rigoureuze selectie.

Onze onderzoekers werken samen met kinderartsen, pediatrische dermatologen en toxicologen om de veiligheid van de gekozen componenten en afgewerkte babyproducten te valideren. Alle stoffen die we gebruiken zijn dermatologisch getest en voldoen aan de evaluatiecriteria van het wetenschappelijk comité van de EU voor Consumentenveiligheid, SCCS/1564/15.

Pampers® Baby-dry™ luiers gaan nog een stapje verder aangezien ze nu ook STANDARD 100 gecertificeerd zijn door OEKO-TEX®, een onafhankelijk certificatie instituut dat op de aanwezigheid van enkele honderden schadelijke stoffen test.  Dit label is bijzonder veeleisend als het aankomt op producten die in contact komen met de gevoelige babyhuid. 

Wist je dat ?

De Pampers.be website alles oplijst wat er in onze luiers zit, zowel als wat er niet in zit.  Neem dus zeker een kijkje. Het staat ook vermeld op de verpakkingen van baby-dry™, baby-dry™ luierbroekjes, Pure Protection™ en premium protection™ luiers zodat ouders in alle transparantie kunnen kiezen. 

Hoe werkt een Pampers® luier en waarvan wordt deze gemaakt?

Ieder onderdeel van een Pampers® luier heeft zo zijn eigen rol. Maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: jouw baby veiligheid, comfort en kwaliteit bieden.

search icon

Elastaan, polyester, polypropyleen… wat is dat?  

Alle vezels in Pampers® luiers kun je ook vinden in….jouw kleding en die van je baby!

Het zijn technische vezels met hele specifieke eigenschappen die bijdragen aan het comfort en de prestatie van Pampers® luiers.

  • Polypropyleen zorgt voor zachtheid en comfort in alle delen van de luier die in contact komen met de babyhuid. Het is een bijzonder resistente vezel die niet breekt, waardoor de luier geen bobbeltjes of pluisjes vormt die tegen de huid wrijven.
  • Polyester helpt het vocht over de hele lengte van de luier verdelen. Het wordt ook vaak gebruikt in sportkleding.
  • Polyethyleen heeft twee belangrijke eigenschappen: het stoot water af én het ademt. Het is klinisch getest, helpt lekken voorkomen en houdt je baby droog dankzij de microverluchtingskanalen.
  • Elastaan is een elastische vezel die in veel stoffen gebruikt wordt, zoals je zwangerschapskleding! Dankzij de elastische kwaliteiten helpt elastaan de luier perfect op zijn plek houden doordat het de bewegingen van je baby volgt zonder kans op lekken of rode randjes achter te laten. De slimme combinatie van deze vezels zorgen ervoor dat vocht naar de kern van de luier wordt gezogen en daar vast wordt gehouden om de vermenigvuldiging van bacteriën te beperken.

Omdat we jouw baby in 100% veilige luiers en luierbroekjes willen hullen zijn er sommige dingen die we niet aan onze producten toevoegen.

De volgende stoffen voegen wij NIET toe aan onze luiers:

  • Bewaarmiddelen: Pampers® gebruikt geen bewaarmiddelen in haar luiers.Ook gebruiken we geen formaldehyde- of formaldehyde-generatoren; MIT of CMIT; parabenen; fenoxyethanol; quaternaire ammoniumverbindingen (QAC's); triclocarban of triclosan. 
  • Bisfenol A (BPA), dioxines, gedispergeerde kleurstoffen, elementaire chloor, ethanol, zware metalen (zoals lood en kwik), organotins, parabenen, pesticiden, fenol, polyvinylchloride (PVC), Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAH).
  • Plantaardige latex en rubber, omdat dit soms een allergeen kan zijn.
  • Pampers® baby-dry™, baby-dry™ pants en premium protection™ luiers bevatten geen van de 26 allergenen die worden vermeld door de regulerende instantie van de Europese Unie.

Sommige van deze stoffen zijn aanwezig in onze omgeving, waardoor er sporen aangetroffen kunnen worden in een breed scala aan alledaagse producten, van luiers tot leidingwater en voedsel. Lees ons artikel over de veiligheid van Pampers® luiers

 

Misschien vind je dit ook interessant: