how testing pampers wipes benefits you

Hoe het testen van Pampers babydoekjes in jouw voordeel werkt.

Om er zeker van te zijn dat je baby goed reageert op lotion en op babydoekjes bestaan er pleistertesten. Die worden uitgevoerd bij volwassenen.

De huid van deze volwassen deelnemers is in eerste instantie gevoelig voor een groot aantal producten zoals reinigingsmiddelen, parfums, persoonlijke schoonmaakproducten, deodorants, huidcrèmes en lotions. 

Het doel van een pleistertest? Bevestigen dat de ingrediënten geen overgevoeligheid veroorzaken van de huid bij een normale volwassen bevolkingsgroep.

Deze test wordt al tientallen jaren door zowel het Research Institute for Fragrance Materials, Inc. (RIFM) (het onderzoeksinstituut voor geurmaterialen) als door andere verkopers van consumentenproducten gebruikt om het profiel van individueel geurmateriaal te bevestigen.

Om te bevestigen dat er geen huidirritatie optreedt kunnen de babydoekjes van Pampers gedurende 21 dagen worden getest met een "cumulatief irritatiepleister" en daarna vergeleken worden met gedistilleerd water of een gewone zoutoplossing.

Uit alle studies met pleistertesten blijkt dat de babydoekjes van Pampers een irritatiescore halen die gelijk is aan die van gedistilleerd water, met een minimale algehele irritatie.

De afwezigheid van huidirritatie voor de doekjes werd in 2012 beoordeeld met een standaard klinisch protocol. In deze studie werden 35 volwassenen behandeld met afgesloten pleisters op de bovenarm met ofwel gedistilleerd water, positieve controle (natriumlaurylsulfaat, 0,2 procent w/v) of de formule van de babydoekjes van Pampers Sensitive.

Proefpersonen werden gedurende 21 dagen dagelijks behandeld met pleisters die werden afgesloten met plakband en om de 24 uur werden vervangen. Nadat de laatste pleister was weggehaald werden de behandelde zones door een getrainde deskundige beoordeeld op irritaties met een vijfpuntsschaal van 0 tot 4; 0 (geen), 1 (milde erytheem), 2 (gematigde erytheem), 3 (ernstige erytheem) en 4 (ernstige reactie met blaasjes). 

Gebaseerd op de visuele scores van de deskundige bleek dat het gedistilleerde water geen enkele huidirritatie veroorzaakte. Het natriumlaurylsulfaat (positieve controle) daarentegen veroorzaakte een behoorlijke huidirritatie. Het resultaat na behandeling met de nieuwe formule was lager dan dat van het gedistilleerde water. Deze studie toont duidelijk dat de Pampers Sensitive babydoekjes geen huidirritatie veroorzaken als ze 21 dagen worden getest met een cumulatief irritatiepleister.

De afgelopen tien jaar zijn er veel studies en analyses gepubliceerd om de veiligheid, verdraagbaarheid, de efficiëntie en de mildheid van de Pampers babydoekjes aan te tonen. 

De veiligheid en de verdraagbaarheid van de doekjes werd uitgebreid onderzocht. Om te verzekeren dat ze de babyhuid niet irriteren. De veiligheid en de verdraagbaarheid van de Pampers babydoekjes werd ook aangetoond bij baby's met een aangetaste huidbarrière en bij kinderen met eczeem.


Onderzoek laat zien dat babydoekjes goed worden verdragen. Ze irriteren niet en zijn minstens zo mild als water en een washandje. De doekjes zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Zelf voor baby’s met luieruitslag. Sommige studies laten zelfs zien dat babydoekjes minder irriteren op een huid met eczeem, omdat de zachtaardige lotions in de formule de gevoelige huid verzorgen.

Misschien vind je dit ook interessant: