at pampers safety begins with inception

De veiligheid van onze babydoekjes

Bij het gebruik van babyproducten is voor ouders veiligheid een van de belangrijkste overwegingen. Pampers ziet de gezondheid en de veiligheid van onze baby’s en gezinnen als topprioriteit en werkt daarom non-stop aan de veiligheid en efficiëntie van onze producten.

Babydoekjes worden steeds populairder in onze huishoudens, P&G heeft onomstotelijk bewezen dat onze Pampers babydoekjes zeer veilig zijn. Onze babydoekjes zijn namelijk net als onze luiers dermatologisch getest.  

Veiligheid begint met de oorsprong van het product
Pampers is ervan overtuigd dat veiligheid begint bij de productontwikkeling en we besteden dan ook veel aandacht aan het ontwerpen en produceren van doekjes die mild en geschikt zijn voor de gevoelige huid. De ingrediënten in de babydoekjes van Pampers worden ook regelmatig in andere huidverzorgingsproducten gebruikt en hebben een lange geschiedenis van veilig gebruik op allerlei soorten huidtypes.

Daarnaast worden de polymere microvezels, die tot een niet-geweven en huidvriendelijke stof worden gemaakt, beschouwd als veilig en zonder toxiciteitsproblemen.

Het grondige proces van veiligheidstesten bij Pampers
Wij garanderen dat alle Pampers producten en materialen rigoureuze veiligheids- en prestatietesten ondergaan, nog voordat ze zelfs maar in contact komen met een babyhuid. We volgen de algemeen erkende principes voor risicobeoordeling (gevarenomschrijving, blootstellingevaluatie, evaluatie van de relatie tussen dosis en effect en de risicokarakterisering) die door de National Academy of Sciences (Nationale Academie van Wetenschappen) en de Wereldgezondheidsorganisatie zijn opgesteld om de veiligheid van ingrediënten te testen.

De eigenschappen van de ingrediënten worden volledig geëvalueerd, samen met alle beschikbare informatie over de veiligheid en de huidverdraagbaarheid, zodat alle chemicaliën die mogelijk overgevoeligheid of huidirritatie kunnen veroorzaken worden verwijderd. Nadat deze beoordelingen hebben plaatsgevonden, voert Pampers klinisch onderzoek uit bij volwassenen en kinderen om zo de veiligheid van de doekjes nog beter te garanderen.

Misschien vind je dit ook interessant: