the pampers promise safety for your baby

De belofte van Pampers®: veiligheid voor jouw baby

Onze belofte

Al meer dan 50 jaar hebben ouders vertrouwen in Pampers voor de verzorging van hun baby’s. We werken hard om dit vertrouwen te verdienen door veilige en hoog kwalitatieve producten te leveren om je helpen je baby te beschermen en verzorgen.  Al onze luiers zijn dermatologisch getest en vrij van de 26 allergenen uit de EU-lijst.

De luiers zijn samengesteld uit veilige en zachte materialen.

De bestanddelen van de Pampers luiers, babydoekjes en broekjes worden strikt onderzocht en zijn niet gevaarlijk. We werken samen met vooraanstaande kinderartsen, dermatologen voor kinderen en veiligheidsexperten die bevestigen dat de materialen die we in onze producten gebruiken veilig zijn voor baby’s. Alle bestanddelen in onze luiers voldoen aan de strikte Europese reglementering REACH die de vervaardiging en gebruik van bestanddelen en ingrediënten verzekert. De bestanddelen die we gebruiken zijn over het algemeen aanwezig in de meeste luiers en babydoekjes en worden wereldwijd door miljoenen baby’s elke dag gedragen. Voor meer informatie over deze bestanddelen, lees het artikel “Waaruit bestaat een luier?”.

Als wetenschapper en ook als ouder beginnen we met een gezonde dosis scepticisme wat betreft de betrouwbaarheid van een bestanddeel. De materialen, gebruikt in producten bestemd voor baby’s en kinderen, die mogelijk gevaarlijk zouden kunnen zijn, worden continu grondig onderzocht. Wanneer we niet overtuigd zijn van de veiligheid van een bestanddeel, gebruiken we dit niet.

Het grondige proces van veiligheidstesten bij Pampers

We definiëren de veiligheid voor elk bestanddeel die we gebruiken, volgens hetzelfde wetenschappelijk proces als de regelgevende agentschappen ter wereld (FDA Food and Drug Administration, EPA Environmental Protection Agency, WGO en EU).

Meer dan 700 wetenschappers en professionals werken met voorname experten op het gebied van gezondheid, kinderartsen en dermatologen, om te verzekeren dat de producten van P&G en Pampers wereldwijd aan alle veiligheidsvoorschriften en –reglementeringen voldoen.

Alle bestanddelen van een afgewerkt product worden geëvalueerd zodat kan bevestigd worden dat het gebruik ervan binnen de veiligheidsnormen valt, zowel voor de consument als voor het milieu. We voeren grondige testen uit om mama’s de gelegenheid te geven onze producten dagelijks te gebruiken en we respecteren de hoogste industriële normen inzake veiligheid, prestatie en kwaliteit.

We controleren grondig de veiligheid en kwaliteit

Wanneer het om baby’s gaat is de veiligheid een absolute prioriteit voor ons. Zelfs wanneer het ontwerp klaar is, blijven we de veiligheid en kwaliteit van onze producten controleren. We beschikken over efficiënte systemen wat betreft kwaliteit gedurende het hele fabricatieproces. We oefenen controles uit op kwaliteit in warenhuizen en we bestuderen grondig de meningen en vragen die ouders, die onze producten kopen, richten aan onze klantendienst.

 

Misschien vind je dit ook interessant: