Pampers Harmonie Hybrid: veelgestelde vragen

Hoeveel beter is Harmonie Hybrid voor het milieu?

De milieu-impact van Harmonie Hybrid is grotendeels afhankelijk van je eigen wasgewoontes en je luierroutine met je baby. Wil je Harmonie Hybrid op de milieu vriendelijkste manier gebruiken, dan raden we je aan om een duurzame wasroutine aan te houden: was de luiers op een maximumtemperatuur van 40 °C of lager. Was ze alleen indien nodig, in een volle wasmachine, en droog ze als het ook maar enigszins kan aan de waslijn.

Wat is de exacte afvalimpact van Harmonie Hybrid?

De hoeveelheid afval die je produceert, is afhankelijk van je baby’s leeftijd, individuele noden, en hoe vaak je Harmonie Hybrid gebruikt tijdens de luierfase. Met Harmonie Hybrid geeft je de kans om je hoeveelheid afval ten opzichte van wegwerpluiers te verminderen. Alles bij elkaar kan Harmonie Hybrid afval tot 20% reduceren, op voorwaarde dat dit exclusief wordt gebruikt in de luierfase en met dezelfde regelmaat als wegwerpluiers.

Wasbare luiers: Hoe te gebruiken?

Harmonie Hybrid luiers zet je eenvoudig ineen:

  1. Pas de luier aan de grootte van je baby aan met behulp van het eenvoudige sluitmechanisme.

  2. Wil je de wegwerpbare toplaag aanbrengen, leg de wasbare luier dan plat met de juiste kant naar boven en trek de StayPut™-strip van de toplaag af om de kleefrand bloot te leggen.

  3. Kleef de toplaag aan uiteinden van de luier volledig vast, en klaar is Kees! Je kunt de wegwerpbare toplaag ook van tevoren aanbrengen in je Pampers® Harmonie Hybrid luiers om je baby snel en eenvoudig te verschonen.

Hoe onderhoud je de luiers?

We raden aan om de herbruikbare Harmonie Hybrid luiers te wassen in koud of warm water tot maximum 40 °C, afhankelijk af van je eigen wasgewoontes en hoe vuil de luier is.

Onze luiers maak je schoon je met hetzelfde product als je andere was, maar we raden af om wasverzachter of bleekmiddel te gebruiken op basis van chloor. Die stoffen kunnen zich ophopen in de stof en zo in contact komen met de delicate babyhuid.

Voor de meest duurzame optie raden we ten slotte aan om je luiers te drogen aan de wasdraad. Gebruik je toch een machine, stel die dan in op een lage temperatuur om de stof te beschermen en zo lang mogelijk te laten meegaan.

Hoeveel wasbare luiers heb ik nodig?

Pampers® Harmonie Hybrid luiers bestaan maar in één maat. Ze zijn namelijk volledig verstelbaar en groeien mee met je baby. Dat betekent dat je dezelfde luiers kunt gebruiken vanaf de eerste weken tot het einde van de luierfase. Wanneer je uitsluitend Harmonie Hybrid luiers gebruikt, raden we aan om een 12-tal wasbare luiers aan te schaffen.

Hoe vaak moet ik de luiers wasser?

Er zijn geen vaste richtlijnen voor het wassen van onze herbruikbare luiers. Was ze wanneer ze vuil zijn, net zoals je met gewone kleding doet. Elke baby is anders, en jouw aanpak hangt af van zijn of haar noden, en van jouw eigen wasgewoontes.

Mag ik de wasbare luiers bij de andere was doen?

Ja, je mag ze mengen onder de rest van de gezinswas. Haal dus met een volle lading het maximum uit elke wasbeurt.

Gebruik ik het best een droger?

Vanuit een duurzaamheid perspectief raden we aan om je luiers te drogen aan de wasdraad. Gebruik je toch een machine, raden we aan om die in te stellen op een lage temperatuur om de stof te beschermen en zo lang mogelijk te laten meegaan.

Welk wasmiddel gebruik ik het best? Mag ik wasverzachter of bleekmiddel gebruiken?

Onze luiers maak je schoon met hetzelfde product als je andere was, maar we raden af om wasverzachter of bleekmiddel te gebruiken op basis van chloor. Die stoffen kunnen zich ophopen in de stof en in contact komen met de delicate babyhuid.

Uit hoeveel ontwerpen kan ik kiezen?

Onze herbruikbare luiers kregen zes leuke motieven mee. Je kunt zelf je favoriete motiefjes kiezen, maar één ding is zeker; met de Konijntjes, Safari, en Knuffelberen blijft je baby stijlvol droog.

Hoeveel toplagen heb ik nodig per dag?

Over het algemeen raden we aan om evenveel wegwerpbare toplagen te kopen als het gewoonlijk aantal wegwerpluiers. Gebruik je uitsluitend Harmonie Hybrid luiers, dan raden we aan om een 20-tal wegwerpbare toplagen in huis te hebben om meerdere dagen voort te kunnen. We hebben grootverpakkingen voor wie extra toplagen achter de hand wil houden.

Welke toplaag koop ik voor mijn baby?

Je kunt kiezen tussen toplagen met normale absorptie en toplagen met extra absorptie, afhankelijk van het moment van de dag en wat je baby nodig heeft.

Bevat Harmonie Hybrid katoen, en is dat biologisch?

Ja, Pampers® Harmonie Hybrid maakt gebruik van verantwoord geproduceerd hoogwaardig katoen, dat getest is voor een gevoelige huid en gecertificeerd is door Oeko-Tex.

Waarom is het laagje dat in contact komt met de babyhuid niet natuurlijk?

Bij Pampers ontwikkelen we onze luiers met zorgvuldig geselecteerde materialen om baby’s ultieme bescherming en comfort te kunnen bieden, en tegelijk het milieu minder te belasten.

Als deel van ons engagement tot duurzaamheid zoeken we materialen die onze vertrouwde doeltreffendheid en veiligheid bieden, en tegelijk de impact van onze producten op het milieu verminderen. Om die reden is de toplaag van Harmonie Hybrid luiers gemaakt met bio-polyethyleen. Die plantaardige kunststof wordt gemaakt op basis van ethanol uit suikerriet en is gelijkaardig als degene die we gebruiken in onze Pampers Harmonie reeks.

Zoals alle componenten in onze luiers, heeft het biologisch geteelde polyethyleen in onze Harmonie een bewezen veiligheidsprofiel. Het wordt ook vaak gebruikt in kleding voor jou en je baby en wordt gebruikt voor wondverband.

Wij geloven in transparantie. Gedetailleerde productinformatie is beschikbaar online en terug te vinden op onze verpakkingen.

Waaruit bestaat de toplaag van Pampers Harmonie Hybrid?

Onze wegwerpbare toplaag wordt ontworpen met superabsorberende polymeren en pulp van verantwoorde herkomst die vocht snel absorbeert en weghoudt van de babyhuid. Op die manier biedt het de vertrouwde droogheid van Pampers.

Wordt de toplaag gebleekt met chloor?

Nee, Pampers® Harmonie Hybrid toplagen bevatten 0% parfum, lotion, chloorbleekmiddel of latex*. Bovendien worden onze producten dermatologisch getest en goedgekeurd door dermatologen van de Skin Health Alliance (SHA). *afkomstig van natuurrubber

Wordt ook het textiel van de luier en toplaag getest?

Alle Pampers®-luiers worden zowel dermatologisch als klinisch getest, dus ook Pampers® Harmonie Hybrid. Alle materialen worden onderworpen aan strenge controles en voldoen aan de aanbevelingen voor veilig gebruik. Pampers® Harmonie Hybrid luiers zijn gecertificeerd door OEKO-TEX®, een onafhankelijk instituut dat test op de aanwezigheid van ongewenste stoffen. Om de veiligheid van de geselecteerde materialen en de afgewerkte babyproducten te garanderen, werken onze onderzoekers samen met kinderartsen, pediatrische dermatologen en toxicologen.

Over welke labels beschikt dit nieuwe product? Draagt het een ECOLABEL of OEKO-TEX®-keurmerk?

Pampers® Harmonie Hybrid wordt STANDARD 100 gecertificeerd door OEKO-TEX® en voldoet hiermee aan de strengste normen voor babyproducten die dicht op de huid komen. Dat is een onafhankelijke certificering die test op de aanwezigheid van honderden schadelijke stoffen.

Werd Pampers® Harmonie Hybrid ontwikkeld in samenwerking met professionele zorgverleners?

Pampers® Harmonie Hybrid werd dermatologisch getest en goedgekeurd door dermatologen van de Skin Health Alliance (SHA).

Beheer Cookies