Duurzaamheid voor ouders: samen maken we de wereld van baby’s beter

Bij Pampers zijn we ons ervan bewust dat je als ouder duizend-en-een dingen aan je hoofd hebt. Van voeding tot ontwikkeling, voortdurend ben je bezig met alles wat je kindje nodig heeft. Zelfs de meest milieubewuste ouders verliezen duurzaamheid dan al eens uit het oog. Misschien kunnen deze paar tips en tricks je op weg helpen.

Herbruikbaarheid en optimale prestaties hand in hand

Eén ding doet een baby zeker: je wereld op zijn kop zetten. Je kleine pipi- en kakamachine verslindt op jaarbasis een heleboel luiers. Daarom hebben we Pampers Harmonie Hybrid ontwikkeld: een nieuw, revolutionair luiersysteem met een wasbare luier en een zachte, wegwerpbare toplaag met plantaardige materialen. Een perfecte combinatie van de vertrouwde Pampers droogheid met hergebruik, wat ouders de kans geeft om minder afval te produceren.

Wat al onze babydoekjes betreft is onze visie om binnen drie jaar plasticvrij te zijn. Die weg zijn we al ingeslagen: Pampers Coconut Pure Protection™ doekjes bestaan voor 100% uit natuurlijke vezels van duurzaam geteelde en geoogste gewassen. Je kunt dus zonder toegevingen je baby’s huid schoon en fijn houden. Gooi onze producten na gebruik altijd in de vuilnisbak en nooit in het toilet!

Groeipijnen

Wat een baby nog doet, is razendsnel groeien. De ene dag zijn ze nog superklein, de volgende zijn ze al groter dan de wasmand. Dat betekent dat ze voortdurend uit hun kleren groeien. In plaats van die weg te gooien, raden we aan om ze bij te houden voor een vriend of familielid, of ze te schenken aan een kringwinkel of voedselbank.

Gelukkig zijn onze Harmonie Hybrid luiers volledig verstelbaar, zodat ze meegroeien met je baby. En wanneer je kind volledig uit de luiers is gegroeid, kun je de luier houden zoals een kledingstuk, voor een volgende baby of om weg te geven.

Tweedehands is eersteklas

Wanneer je op zoek gaat naar speelgoed, kleren of boekjes voor je baby, denk dan eerst aan tweedehands. Baby’s zijn die dingen razendsnel ontgroeid, dus waarom geen kosten besparen door tweedehands te kopen? Bovendien geef je iemands oude speelgoed en kleren een tweede leven. Extra punten voor wie houten speelgoed koopt of speelgoed gemaakt van gerecycleerd plastic!

Het zit hem in de kleine dingen

Zelfs het kleinste gebaar maakt een verschil. Goed gebruik maken van je Harmonie Hybrid luiers en er zorg voor dragen, is al een goede start. Na verloop van tijd ontdek je zelf hoe vaak je de luiers moet wassen. Probeer ze zo goed mogelijk te gebruiken voor elke wasbeurt. En wanneer je ze wast, doe dat dan op een lage temperatuur – we stellen voor tot 40 °C.

Je mag de luiers mengen onder de rest van de gezinswas. Haal dus met een volle lading het maximum uit de wasmachine. En nog duurzamer: droog je herbruikbare luiers aan de waslijn.

Onze verpakking is FSC-gecertificeerd, wordt gemaakt van gerecycleerd karton en is recycleerbaar waar de infrastructuur voorhanden is. Gelieve de verpakking in de juiste container te gooien om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Een klein gebaar met een grote impact!

1 - Met de Pampers Harmonie Hybrid kan je, gedurende de luierfase van je baby en in combinatie met een duurzaam gebruik en duurzame wasgewoontes, afvalproductie tot 20% verminderen. Dit verondersteld dat consumenten de toplagen uitsluitend gebruiken vanaf de eerste maanden tot de zindelijkheidstraining en met dezelfde frequentie als wegwerpluiers, vergeleken met luiers maat 3 tot 5 uit het Pampers-aanbod.

Samen maken we de wereld van baby’s beter

Vergeet niet dat elke stap, hoe klein ook, bijdraagt aan een duurzamere wereld. Van duurzame wasgewoontes tot afval sorteren en recycleren, je vindt gegarandeerd een manier om je in te zetten voor jouw baby, en voor de planeet waarop hij of zij zal opgroeien.

Bij Pampers willen we je helpen in die zoektocht, welk product je voorkeur ook draagt. Samen maken we de wereld van baby’s beter.

Beheer Cookies