Ontdek onze nieuwe Pampers® Harmonie™ luiers - 100% Pampers® absorptie & plantaardige ingrediënten

Bij Pampers® geloven we dat we samen de wereld van baby’s beter kunnen maken. Dit betekent dat we, net als jij, geven om elke baby én de wereld waarin ze zullen opgroeien.

We hebben onze nieuwe Pampers® Harmonie™ luiers ontworpen om je baby luiers te geven die het vertrouwde Pampers® 100% absorptievermogen bieden én gemaakt zijn van plantaardige ingrediënten. En hoewel de luiers misschien wel op hun voorgangers lijken, bevatten ze een nieuwe, belangrijke functie.Onze superabsorberende kern wordt nu gemaakt op basis van meer biogebaseerde materialen, gecertificeerd door ISCC. 

Dit is opnieuw een stap in de goede richting naar ons doel om het gebruik van fossiele kunststoffen in het absorberende materiaal dat onze luiers hun absorberende werking geeft, te verminderen.

Weet je niet helemaal zeker wat dit nu precies betekent? Lees verder!

Neem een kijkje in onze nieuwe Pampers® Harmonie™ luier

Neem een kijkje in onze nieuwe Pampers® Harmonie™ luier

1. Gemaakt met bewust gekozen grondstoffen

Gemaakt met bewust gekozen grondstoffen

Focus op het ISCC-certificaat en de massabalans benadering

Wist je dat onze super absorberende kern gemaakt is van een materiaal dat ‘super absorberend polymeer’ ofwel SAP heet?

Dat is precies wat onze luiers zo absorberend maakt en zo goed laat werken!

Momenteel bestaan deze polymeren vooral uit materialen op fossiele basis. Maar het is eigenlijk ook mogelijk om alternatieven op biologische basis te gebruiken. 

Bij Pampers®, werken we met leveranciers die materialen op zowel fossiele als biologische basis gebruiken. Deze materialen worden vroeg in het productieproces gemengd om de polymeren te maken die wij gebruiken voor onze super absorberende kern. Ons productieproces wordt volledig opgevolgd en goedgekeurd door een onafhankelijke derde partij met de naam ‘The International Sustainability And Carbon Certification’ (ISCC). Dit certificaat werd opgericht om te controleren of de input - of massa - van grondstoffen op biologische basis nodig voor het maken van polymeren, gelijk is aan 50% van de totale portie - of massa - van het super absorberende polymeer dat wij gebruiken. 

Dit is waarom wij nu kunnen bevestigen dat 50% van de materialen die we gebruiken voor de productie van de absorberende kern van onze Harmonie luiers, afkomstig is uit bronnen met een biologische basis. 

Deze aanpak wordt ook de massabalans benadering genoemd en helpt ons om af te wijken van fossiele brandstoffen en die te vervangen door biologische alternatieven. 

Allemaal zonder de vertrouwde Pampers® performance te verminderen

kwaliteitsperformance Pampers

2. Geproduceerd met 100% aangekochte, hernieuwbare energie*

Wist je dit al? Onze Harmonie™ luiers worden in Europa gemaakt met 100% aangekochte, hernieuwbare energie. 

Dit werd gecertificeerd door EKO Energy.

3. Zorgvuldig ontworpen verpakking

De verpakking van onze Pampers® Harmonie™ luiers bestaat voor 50% uit polyethyleen, gemaakt van duurzaam verkregen suikerriet. 

Het is ook recycleerbaar bij gespecialiseerde fabrieken.

4. Ontworpen met hoge veiligheids- en kwaliteitsstandaarden

Pampers® luiers werden gecertificeerd volgens de Standaard 100 van OEKO-TEX®

Ze zijn dermatologisch getest en goedgekeurd door dermatologen van de Skin Health Alliance. De Pampers® Harmonie™ producten bevatten 0% lotion en parfum.

gecertificeerd volgens de Standaard 100 van OEKO-TEX®, dermatologisch getest en goedgekeurd door dermatologen van de Skin Health Alliance

Je kan er dus vanuit gaan dat je altijd de vertrouwde Pampers® kwaliteit en huidbescherming krijgt. 

*Via massabalans certificering. Materialen op biologische basis in het product kunnen verschillen. 

1 Certificaat van oorsprong uit windbronnen.

Ontdek hier meer over Pampers® Harmonie™.

Samen, maken we de wereld van baby’s beter!

Beheer Cookies