Duurzame ontwikkeling - Love less waste

Afval is een van de meest zichtbare problemen voor onze sector en samenleving. Ouders worden er elke dag mee geconfronteerd wanneer zij een luier verwisselen. Wij zetten ons in om manieren te vinden om dit te verminderen.

We geloven in de kracht van innovatie en collectieve actie, en we werken samen met ouders, partners en industriële spelers, zoals afvalbeheerbedrijven en overheden, om te begrijpen hoe we écht een verschil kunnen maken. We zijn van plan om tegen 2030 10 miljoen dollar te investeren in internationale partnerschappen en allianties om onze kennis te verdiepen en oplossingen te vinden.

1026 42 Pampers FR BAOL Articles NOV22 Banner17 605x380

Onze toewijding aan lichtere luiers

Door het gewicht van onze luiers te verminderen, helpen we de hoeveelheid afval die zij veroorzaken, te verminderen. Als ouder zal het je vast niet verbazen dat de gemiddelde baby in Europa een paar duizend luiers gebruikt voordat die op het potje gaat. Daarom hebben we de afgelopen 30 (1) jaar het gewicht van onze luiers met 50% verminderd, door een combinatie van efficiëntere materialen en een steeds innovatiever ontwerp. Zo hebben we bijvoorbeeld in zes jaar tijd de hoeveelheid materiaal voor een babyluier met 20 kg verminderd. Dat komt neer op bijna 750 minder luiers in de vuilnisbak gedurende de tijd dat je baby luiers draagt! Lichtere luiers zijn ook comfortabel voor baby's en er worden minder grondstoffen voor gebruikt.

Onze toewijding aan meer keuze voor ouders

Elke baby is uniek en heeft specifieke behoeften. Wij vinden dat ouders het type luier moeten kunnen kiezen dat het beste bij hen past, afhankelijk van hun verwachtingen en levensstijl. Wij willen ouders meer keuze geven. Zo ontstonden onze nieuwste innovaties.

Pampers Harmonie Hybrid is onze allereerste half herbruikbare, half wegwerpluier en biedt ouders een herbruikbaar alternatief met de vertrouwde bescherming en prestaties van Pampers. Bij regelmatig gebruik kunnen Pampers Harmonie Hybrid luiers ouders helpen hun afval met wel 20% (2) te verminderen vanaf de eerste paar maanden tot aan de zindelijkheidstraining. Onze ambitie is om Pampers Harmonie Hybrid tegen 2025 uit te breiden naar meer markten.

1026 42 Pampers FR BAOL Articles NOV22 Banner16 605x380

Onze toewijding aan nieuwe oplossingen om afval te verminderen

We willen innoveren en samenwerken met onze partners om te begrijpen hoe we luierafval kunnen verminderen. Daarom zijn we van plan om tegen 2030 10 miljoen dollar te investeren in partnerschappen en allianties over de hele wereld om meer te leren over oplossingen voor de circulaire economie. We zullen onze vooruitgang delen om de overgang naar afvalvermindering in de hele sector te versnellen.

We boeken elke dag vooruitgang. We hebben veel geleerd van ons proefprogramma voor het inzamelen van luiers in Parijs, Amsterdam en Kobe, in Japan. Alle landen zijn verschillend en onze proefprogramma's helpen ons potentiële oplossingen te vinden door inzicht te krijgen in de plaatselijke regelgeving, de inzamelingspraktijken en de afvalgewoonten van ouders. Het beheer van luierafval is een zaak van iedereen, van fabrikanten tot ouders. Het is een complexe taak, maar het is onze ambitie om er alles aan te doen wat we kunnen.

1026 42 Pampers FR BAOL Articles NOV22 Banner8 605x380

Onze toewijding aan duurzamere verpakkingen

Het afval dat gepaard gaat met de verpakking van onze producten staat voor ons op dit moment centraal. Ons doel is om tegen 2030 verpakkingen te gebruiken die 100% recycleerbaar zijn. Ook willen we het gebruik van fossiele kunststoffen in onze verpakkingsmaterialen tegen 2030 halveren. Pampers Harmonie luierverpakkingen in Europa bevatten materialen op plantaardige basis (BioPE), een eerste stap om het gebruik van materialen op fossiele basis te verminderen. We hebben ook gerecycleerd plastic van industriële productieresten verwerkt in onze Premium Protection- en Baby-Dry verpakkingen in Europa.

1048 65 Pampers BE BAOL Articles MAR23 605x380

Onze toewijding aan verantwoord consumeren

We moedigen ouders en verzorgers aan om onze luiers en doekjes op verantwoorde wijze weg te gooien door middel van etikettering en informatie op onze website.

Onze doekjes hebben bijvoorbeeld al jaren het etiket "niet doorspoelen", ongeacht of ze plastic bevatten of niet! Als je doekjes weggooit, help dan de planeet te beschermen: doe ze in de vuilnisbak, niet in het toilet!

Hier volgt wat advies voor het weggooien van een vieze luier:

  • Was altijd je handen voor én na het verschonen

  • Rol de gebruikte luier op met de vuile of natte kant naar binnen en sluit hem met de plakstrips. Zo kun je die gemakkelijker in de vuilnisbak gooien.

  • Het is altijd een goed idee om een aparte handenvrije bak (met vuilniszak) voor luiers in de buurt van uw luiertafel te hebben. Het gebruik van een bak met een vuilniszak of een speciale luieremmer helpt nare geurtjes te verminderen. Als de bak vol is, gooi hem dan bij het huisvuil. Lees altijd de instructies op de verpakking. Over het algemeen moeten wegwerpluiers bij het huisvuil.

Veiligheid en hygiëne staan voorop: luiers, vuilniszakken en verpakkingen moeten altijd buiten het bereik van kinderen blijven.

(1)  50% is juist voor de periode tussen 1990 en 2020

(2)  vanaf de baby’s eerste maanden tot aan de zindelijkheidstraining, variërend van normale tot extra absorberende inleggers, aantal luiers volgens gegevens van Habitudes et pratiques in Frankrijk, vergeleken met het gewogen gemiddelde van wegwerpluiers in het assortiment van Pampers.

Beheer Cookies