de pampers belofte

De Pampers® belofte aan jou en jouw baby

De Pampers Belofte is onze toewijding om de wereld beter te maken voor baby’s; een wereld waar ze gelukkig en gezond kunnen opgroeien. 

Bij Pampers,  zijn baby’s onze bron van inspiratie en motivatie.

Het is voor hen dat we continu innoveren om goed presterende en veilige producten aan te bieden. We selecteren onze materialen zorgvuldig om babydoekjes en luiers te ontwerpen die alle baby’s bieden wat ze nodig hebben en bijdragen aan hun gelukkige en gezonde ontwikkeling.

Het is voor hen dat we constant werken aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen van de aarde door gestaag onze knowhow te verbeteren en verantwoorde consumptie te stimuleren. We doen ons best om in elke stap van onze producten hun levenscyclus te innoveren om zo de ecologische voetafdruk te verminderen en een betere wereld voor baby’s vandaag en morgen te bouwen.

Het is voor hen dat we hand in hand met deskundigen werken. Door elke dag samen te werken met deskundigen in de ontwikkeling van baby’s en kinderen zoals kinderartsen, pediatrische dermatologen, verpleegkundigen en vroedvrouwen evenals diverse gemeenschapsorganisaties, leren we baby’s en hun unieke noden beter te begrijpen zodat we hun ontwikkeling goed kunnen ondersteunen.

We weten dat we altijd aan elke baby kunnen bijdragen en we streven ernaar om de Pampers Belofte te vervullen door innovatieve producten te blijven brengen, wereldbronnen te behouden en samen te werken met deskundigen om de beste ondersteuning te bieden aan alle baby’s, zelfs de meest kwetsbare.

Onze verbintenissen

1. We innoveren continu om alle baby’s te kunnen bieden wat ze nodig hebben. Het zou niet mogen dat ouders water bij de wijn moeten doen wanneer ze luiers en babydoekjes uitkiezen voor hun baby’s. Wij zullen producten van hoge kwaliteit blijven aanbieden en onszelf houden aan de hoogste normen van veiligheid en transparantie.

 • We streven ernaar om luiers aan te bieden die baby’s excellente bescherming bieden en vocht weghouden van hun huid, vooral ’s nachts zodat ze goed kunnen slapen. Onze 700 wetenschappers en onderzoekers zullen van baby’s blijven leren en producten ontwerpen die hun delicate huid verzorgen en zo bijdragen tot een voorspoedige, gezonde ontwikkeling.
 • Niets is belangrijker voor Pampers dan veiligheid en we evalueren alle materialen grondig om zeker te zijn dat ze veilig en zacht zijn op de huid, bijvoorbeeld bij huidtesten en andere klinische testen. We streven er constant naar om onze producten te verbeteren en de hoogste veiligheidsnormen in de industrie te verzekeren. Daarom werken we met onafhankelijke toxicologen, laboratoria en onderzoekinstellingen. We willen bijvoorbeeld de STANDARD 100 van OEKO-TEX® certificering verdienen voor al onze luiers. Deze strenge, onafhankelijke test op schadelijke stoffen in producten die in contact komen met baby’s hun gevoelige huid gaat veel verder dan de bestaande wetgeving. Al onze luiers zijn reeds gecertificeerd. De Pampers luiers en babydoekjes zijn onderschreven door gerenommeerde organisaties zoals de European Society for Pediatric Dermatology (ESPD), Skin Health Alliance (SHA), en worden gebruikt door 98% van de Belgische materniteiten.
 • Zoals ouders en verzorgers verwachten, communiceren we openlijk en transparant over de samenstelling van onze producten zowel op onze verpakking als op onze website www.pampers.be.
 • We lanceren de nieuwe Pampers Pure collectie in 2019, een assortiment van luiers en babydoekjes met zorgvuldig gekozen ingrediënten én met de bescherming die je van Pampers verwacht. De luiers bevatten een aantal plantaardige ingrediënten, allemaal van verantwoordelijke bronnen: vezels vervaardigd uit suikerriet, cellulose en hoogwaardig katoen. Onze Aqua Pure babydoekjes zijn gemaakt van 99% water en biologisch katoen en zijn onderschreven door de ESPD.

 

 

2. We willen natuurlijke hulpbronnen van de wereld waarin onze baby’s zullen opgroeien beter behouden: We zijn toegewijd om de nodige middelen te verminderen en de ecologische voetafdruk in de verschillende stadia van de levenscyclus van een product te verkleinen: Ontwerp, productie, verpakking, distributie, productgebruik en afvalverwerking.

 • We willen onze producten lichter maken, met behoud van hun prestatie, om afval en transport uitstoot te verminderen. Innovaties zoals de super absorberende kern en de absorberende kanalen hebben ervoor gezorgd dat we het gewicht van onze luiers bijna konden halveren in de afgelopen 20 jaar.
 • De fabrieken die luiers voorzien aan alle gezinnen over heel België brengen geen afval naar stortplaatsen aangezien al het gegenereerd afval een secundair gebruik krijgt. Dit is zo voor alle Pampers fabrieken in Europa.
 • We weten dat meer en meer van onze consumenten stilstaan bij wat er gebeurt met de verpakking van de producten die ze aankopen. Wij doen dat ook en werken eraan om ervoor te zorgen dat al onze verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar zijn.
 • We willen verantwoorde consumptie aanmoedigen. We sloten ons aan bij de Voluntary Industry Code of Practice om ervoor te zorgen dat alle babydoekjes verpakkingen duidelijk het ‘niet doorspoelen’ symbool tonen, zodat dit nog beter zichtbaar is voor consumenten. En omdat onze luiers baby’s droog houden, kunnen ouders zelf beslissen wanneer ze hen verschonen om minder afval te genereren.
 • We zijn ‘s werelds eerste merk die een luierrecycling fabriek bouwde, die op een industriële schaal met nieuwe, geavanceerde technologie werkt. De technologie werd ontwikkeld door Fater, een gezamenlijke onderneming tussen P&G en Angelini Group. Deze is werkzaam in Italië en Pampers is nu de mogelijkheid aan het onderzoeken om deze unieke technologie in te voeren in andere Europese locaties zoals Amsterdam en Parijs in de nabije toekomst. Deze technologie helpt alle materialen in onze luiers omzetten tot secundaire grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor nieuwe producten zoals flesdoppen of schoolbanken.

3. We werken hand in hand met deskundigen om elke baby te ondersteunen: Omdat Pampers niet alle antwoorden heeft, streven we ernaar partnerships te ontwikkelen met deskundigen in de ontwikkeling van baby’s en kinderen en onafhankelijke verenigingen om elke baby’ alles te kunnen geven wat hij nodig heeft, inclusief de meest kwetsbare.

 • Door onze samenwerking met neonatale verpleegkundigen en kinderartsen, is de Pampers Preemie Protection speciaal ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeftes van 10,000 baby’s die elk jaar te vroeg geboren worden in België. De winst van de verkoop van Pampers Preemie luiers wordt gedoneerd aan VVOC in Belgiëom neonatale zorg en onderzoek te steunen.

 • In samenwerking met UNICEF en met de steun van ouders over de hele wereld, beschermen we miljoenen baby’s tegen neonatale tetanus. Sinds de Pampers-UNICEF samenwerking begon in 2006, heeft de financiering van Pampers geholpen bij het elimineren van maternale en neonatale tetanus in 24 landen2.

 

 

1 winst op grootte P-3, P-2 en P-1.

2 Deze landen zijn: Burkina Faso, Cambodja, Kameroen, Ivoorkust, Ethiopië, Equatoriaal-Guinea, Gabon, Ghana, Guinea Bissau, Haïti, Indonesië,  Laos, Liberia, Kenia, Madagaskar, Mauritanië, Myanmar, Niger, Filipijnen, Senegal, Tanzania, Oost-Timor, Sierra Leone en Oeganda.

foek

Misschien vind je dit ook interessant: