how-to-host-pregnancymultiples-birthday-parties

Zo plan je een onvergetelijke verjaardag voor je meerling

Ellen Neuborne

Hoe kun je een onvergetelijke verjaardag voor je meerling plannen?

Hou rekening met deze factoren als je het eerste verjaardagsfeestje plant voor meer dan één eregast.

 

Maak een duidelijke uitnodiging

Iedereen zou ondertussen wel moeten weten dat je een meerling hebt. Maar noem voor de zekerheid toch alle namen van je kinderen in de uitnodiging. Je wilt toch dat de gasten genoeg cadeaus meebrengen?

 

Gebruik een thema

Er zijn genoeg beroemde twee- of drielingen. Zowel in films en boeken als in het echt. Gebruik deze beroemde tweelingen als inspiratie voor het thema.

 

Weinig eetstress

Alles is dubbel zo druk bij meerlingen. En de eerste verjaardag is zeker geen uitzondering. Maak het jezelf als gastvrouw gemakkelijk en kies voor hapjes of eenvoudige buffetgerechten. Laat gasten zelf opscheppen. Zo kun jij ook van het feestje genieten.

 

Vraag hulp

Vraag een familielid om je te helpen met de baby's tijdens de feestdag. Of huur je vertrouwde oppas in voor de dag. Eerste verjaardagen zijn leuk voor je kinderen, maar ook stressvol. Een paar extra handen zorgen ervoor dat de baby's net zoveel van de dag genieten als jij.

 

Leg herinneringen vast

Met meerlingen heb je misschien geen hand vrij voor een camera. Vergeet toch niet om de dag vast te leggen met foto's en/of op video. Vraag één of meer van je gasten om de rol van fotograaf/cameraman op zich te nemen en te helpen bij het vastleggen van de herinneringen tijdens de dag.

Eerste verjaardagen zijn speciale gelegenheden en het eerste jaar van meerlingen is vaak een druk jaar. Sta er op de dag bij stil: realiseer je hoe ver jullie al zijn en kijk vooruit naar wat er nog komen gaat.

Misschien vind je dit ook interessant: