5 extra special ideas for babys first birthday

5 super ideeën om de eerste verjaardag van je baby te vieren

Jane McGoldrick

Het eerste jaar van je baby zit vol mijlpalen: de eerste glimlach, het eerste zitten, de eerste hap babyvoeding... en dan het hoogtepunt, zijn eerste verjaardag! 

Je zult dit ongetwijfeld willen vieren met een feestje. Het nadeel aan een feestje? Dat het zo voorbij is. Probeer een van deze ideeën en leg deze belangrijke mijlpaal voor altijd vast. 

 

1. Plant een boom

De wortels en de vertakkingen van een boom groeien elk jaar. Net zoals je kind. In de loop der jaren (bijvoorbeeld op elke verjaardag) kun je foto's van je kind nemen bij zijn speciale boom. 

Dit is niet alleen leuk om de kinderjaren vast te leggen, maar ook voor hem, wanneer hij ouder wordt. Het zal hem leren hoe belangrijk de natuur en de aarde in ons leven zijn. 

 

2. Maak een eerstejaars bedsprei

Weinig dingen zijn zo leuk als babykleertjes. Maar baby’s groeien zo snel dat je kind amper de tijd krijgt om kleertjes te verslijten. Een sprei (quilt) van het eerste jaar is een leuke manier om een stukje te bewaren van dat schattige kruippakje dat je moeilijk kunt wegdoen. Of van die rode pyjama met die dinosauruskop waar je baby altijd zo om moest lachen. Verzamel alle materialen die je wilt gebruiken, snijd ze in vierkante stukken, en maak er een bedsprei van die je jarenlang met plezier zult gebruiken, en eventueel aan je kind kunt geven als hij ouder wordt. 

 

3. Leg het leven van je baby vast

Kies je favoriete foto's van de afgelopen 12 maanden en plak ze in het foto-/leesalbum van je baby. Maak er een plakboek van en schrijf er verhaaltjes bij die de speciale momenten en mijlpalen in de ontwikkeling van je baby in zijn eerste jaar illustreren. 

Geen schrijver? Plaats dan de foto's in een diavoorstelling op de computer en gebruik het favoriete liedje van je baby als soundtrack. Samen het verhaal van je baby lezen of naar de diavoorstelling kijken is een perfecte aanvulling op de bedtijdroutine van je kind. Zo laat je hem voelen hoe speciaal hij is en hoeveel je van hem houdt. 

 

4. Maak voetafdrukjes

Gebruik gips om een afdruk te maken van het voetje of handje van je kind. Plaats het in een dubbele lijst, met de afdruk aan de ene kant en een foto van zijn eerste verjaardag aan de andere. Als je kind ouder is, kunnen jullie samen terugkijken naar dat kleine voetafdrukje en je verwonderen over hoe klein hij ooit was. 

 

 

5. Maak een tijdcapsule

Verzamel belangrijke spullen uit het eerste jaar van je baby: een foto van het huis, een stukje van zijn favoriete dekentje, de rammelaar die hij zo leuk vond, een opname van zijn favoriete liedje, enz. Doe dit alles in een verzegelde doos die hij op zijn 18e verjaardag mag openen – dit is iets waar jullie samen voor de rest van jullie leven van zullen genieten.

Misschien vind je dit ook interessant: