Showing-you-re-working-parents

Neem je kind mee op uitstap naar je werk

Natuurlijk hebben ouders naast het ouderschap nog andere rollen. Mama kan bijvoorbeeld een interessante carrière hebben. Kinderen hebben er baat bij om hun ouders te zien in deze rollen. Ze voelen zich veiliger als ze kunnen visualiseren wat hun ouders doen als die niet thuis zijn.

Het is een goed idee om je kind te tonen wat zijn werkende mama precies doet. Hij ziet zo wie je bent, hoe je omgeving eruit ziet en hoe jouw activiteiten in het grote plaatje passen.

Het de moeite waard om je nieuwsgierige kleintje mee te nemen naar je werkplek. Hier zijn acht suggesties om het uitstapje aangenaam te maken voor je kind, maar ook voor jou en je collega's.

  • Praat eerst met je baas. Misschien heeft het bedrijf een speciale kinderdag? Zo niet, kun jij er misschien een opstarten? Het is geweldige PR voor het bedrijf en ook goed voor het moreel van de medewerkers. Breng je collega's op de hoogte voordat je je kind meeneemt, zodat er geen verrassingen zijn.
  • Kies een goed moment om je kind kennis te laten maken met zijn mama op haar werk. Jonge kinderen zijn 's ochtends op hun best, terwijl je voor schoolgaande kinderen beter 's middags een bezoek kunt inplannen. Bedenk op welk moment er meestal interessante dingen gebeuren en wanneer de aanwezigheid van je kind het minst storend is.
  • Als je in een gevaarlijke omgeving werkt, plan het bezoek dan na werktijd, wanneer alle machines zijn uitgeschakeld en het er niet gevaarlijk is.
  • Zorg dat het bezoek niet langer duurt dan een tot twee uur. Langer is over het algemeen te veel voor een klein kind. Dan is de kans groot dat het mis gaat.
  • Zorg ervoor dat je kind geschikte kleding draagt, dat hoort bij het leerproces. Als het kan, laat je kind dan proberen te doen wat jij doet: inloggen op het netwerk, een schema kopiëren, een klant vragen of je kunt helpen, een kopje koffie aanbieden, alles kan wat geen nadelige invloed heeft op jou, je kind, of het werk.
  • Plan een snack- of lunchpauze.
  • Stel je kind voor aan je collega's en leg uit wat iedereen doet.
  • Neem foto's van je kind op je werk. Die kan je kind gebruiken als plaatjes bij een verhaal dat hij vertelt over zijn bezoek.

Misschien vind je dit ook interessant: