how playdates help your toddler develop

Hoe speelafspraakjes de ontwikkeling van je peuter stimuleren

Suzanne Dixon

Peuters zijn gefascineerd door andere kinderen. Die van jou kan je zelfs volledig negeren wanneer er een ander kind in de buurt is!

De interesse in andere kinderen is begrijpelijk, als je bedenkt hoe belangrijk leeftijdsgenoten zijn op deze leeftijd. Hoewel peuters van 22 maanden nog wel vooral parallel spelen met andere kinderen. In plaats van direct contact met de andere kinderen te maken, leert je kind veel van het nadoen, kijken en zelfs ruziën met andere kinderen.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat als je een kind van 12 maanden en een kind van 24 maanden bij elkaar zet, ze zich op elkaar aanpassen: het oudere kind zal waarschijnlijk terugvallen in zijn speelgedrag naar 15 maanden, terwijl het kind van 12 maanden ineens speelt als een peuter van 15 maanden. Op die manier kunnen ze leuk naast elkaar spelen.

Organiseer of doe mee aan een speelgroep zodat je de nodige kind interactie met andere kinderen heeft. Twee uur spelen, inclusief een snack, is ongeveer het maximum voor het leerproces op deze leeftijd.

Misschien vind je dit ook interessant: