preemie-care-helping-your-baby-gain-weight

Help je te vroeg geboren baby groeien en aansterken

Shelly Reese

Te vroeg geboren baby's hebben iedere calorie nodig die ze kunnen krijgen! Met deze handige tips help je je kleintje aan te komen en te groeien.

Melkversterker en supplementen

Tijdens de eerste maanden is het dieet van je baby strak voorgeschreven. Als je baby klein is, krijgt hij moedermelk of speciale flesvoeding met een hoger vet- en eiwitgehalte dan normale flesvoeding.

Vergeet niet:

De maag van je baby is maar klein en hij moet regelmatig eten. Om te zorgen dat je baby voldoende eet moet je zijn gedrag en luiers in de gaten houden. Je baby moet er na iedere voeding tevreden uitzien, iedere dag zes tot acht keer ontlasting hebben en tenminste zes tot acht keer een natte luier hebben. 

Maximaliseer voedingen, behoud calorieën

  • Je helpt je baby niet aan te komen door de voeding te veranderen, maar je kunt er wel voor zorgen dat hij meer uit zijn eten haalt.
  • Je kunt je baby helpen aan te komen door te voorkomen dat hij onnodige calorieën verbrandt. Als je baby geïrriteerd is en zich opwindt of moeite heeft zijn lichaamstemperatuur op peil te houden, verbrandt hij calorieën die eigenlijk nodig zijn om te groeien en zwaarder te worden!
  • De kangoeroemethode is een geweldige manier om je baby te kalmeren en rustig te houden. Je lichaam houdt de temperatuur van je kleintje op peil. Huidcontact zorgt er ook voor dat te vroeg geboren baby's sneller aankomen.
  • Iedere ouder wilt er zeker van zijn dat zijn baby alle essentiële voedingsmiddelen binnenkrijgt om te groeien, maar maak je geen zorgen. Je baby zal groeien, misschien wel sneller dan je ooit voor mogelijk hield!

Misschien vind je dit ook interessant: