5 pieces of esential baby gear every new family needs

5 handige babyverzorgingsproducten die elk gezin moet hebben

Melainie Edwards

Wat heb je echt nodig om je baby te verzorgen en wat kun je makkelijk thuislaten? Nu je een baby gaat verzorgen, zal je dagelijkse routine op allerlei manieren veranderen. 

Om je voorbereidingen te vergemakkelijken vind je hier vijf items die elke nieuwe mama moet hebben.1. Babydrager

Een stevige, comfortabele babydrager van goede kwaliteit is niet alleen nodig om de handen vrij te houden, het is ook een lekker plekje voor je baby. Zo zit hij dicht bij je terwijl je boodschappen doet of terwijl je door het huis loopt. 

Tip:

Vraag in de winkel of je er een paar mag uitproberen.

2. Babyboeken

Je baby hoeft niet overspoeld te worden met speelgoed om bezig te blijven, maar van babyboeken kun je er nooit genoeg hebben. Een verhaaltje voorlezen is een fantastische manier om een band met je baby te scheppen en het helpt de luister- en taalvaardigheden ontwikkelen. 3. Luiermat

Wees niet ongerust als je niet genoeg ruimte hebt voor een commode. Elke ruimte van het huis kan in een luierstation worden omgetoverd met een luiermat, luiers en doekjes. 

Was het matje regelmatig uit, vooral als het tijdens een luierverschoning vies is geworden.


4. Luiertas

Een stevige luiertas waar alles in kan zal je beste vriend zijn in die eerste babyjaren. Kies een ruime tas uit met een systeem om aan de kinderwagen vast te maken. Luiertassen hebben meestal handige vakjes zodat je de fopspeen of het favoriete speeltje van je kind snel terugvindt.

Tip: je zult deze tas een aardig tijdje rondslepen, dus kies er een uit die je leuk vindt! En vraag ook wat je partner ervan vindt als hij er ook mee moet rondlopen. 


5. Spuugdoekjes

Zorg voor een grote stapel spuugdoekjes. Ze zullen bij elke voeding je kleren beschermen en ze zijn ook handig om viezigheid weg te vegen of de plakkerige handjes van je baby schoon te maken.

Misschien vind je dit ook interessant: