diaper-primer-what-to-look-for-in-a-diaper

Luierhandleiding: van luiermaat tot luiervoorraad

Koop je luiers voor je baby? Let dan zeker op de luiermaat. Baby's groeien snel. Het is dus heel belangrijk om een luier te vinden die precies past! Hou rekening met volgende factoren: prijs, comfort en absorptievermogen.


Comfort

Zorg ervoor dat de luier gemaakt is van materialen die comfortabel zijn voor de huid van je baby. Als je kind een gevoelige huid heeft, let dan op absorptievermogen van de luier.

Comfort is meestal de belangrijkste factor bij beslissingen over een luier. Meet het absorptievermogen om te zien hoe droog de luier de huid van je baby houdt. 

Het droog houden van de huid van je baby kan ook helpen luieruitslag te voorkomen.

Luiermaat

De luiermaat is gebaseerd op het gewicht van je baby en staat op de verpakking vermeld. Veel luiers zijn speciaal ontworpen voor actieve baby’s. Kruipt, loopt of schuift je peuter al? Koop dan luiers die daar speciaal voor zijn ontwikkeld.

Koop je luiers voor je baby geboren is, hou dan rekening met het verwachte gewicht van je baby. Hij zou wel eens de "pasgeboren"-maat kunnen overslaan.


Hoeveel luiers moet je op voorraad houden?

Een veelvoorkomende vraag van ouders is "Hoeveel luiers heb ik daadwerkelijk nodig?"

Baby's bevuilen hun luiers meestal om de paar uur. Je hebt er dus ongeveer vijf per dag nodig. Het is ook handig om wat extra luiers in je luiertas en bij je familie te bewaren.

De eerste twee jaar van hun leven groeien baby’s heel snel. Schat hoeveel je baby in de eerste paar maanden groeit en koop een voorraad gebaseerd op die groeivoorspelling. Sla niet te snel een enorme voorraad in. Zo voorkom je dat je straks met een stapel luiers zit die te klein zijn!

Ouders zouden alleen al in het eerste jaar ongeveer 3.000 luiers gebruiken!

Soorten luiers

Terwijl de standaard wegwerpluier is gemaakt voor dagelijks gebruik, zijn er ook luiers voor meer specifieke doeleinden. 

Ga je zwemmen? Dan heb je waterafstotende luiers nodig.

Is je kind bijna zindelijk, kies dan uit het grote assortiment van luiers tot oefenbroekjes.

Misschien vind je dit ook interessant: