baby-nurseries-101-esential-items

Basis voor je babykamer: essentiële spulletjes

Monica Gullon

1. Een verstelbaar babybedje

Je baby brengt uren door met kletsen, lachen, spelen en slapen in zijn bedje. Veiligheid is dus van het allergrootste belang. Als je één nieuw item voor de babykamer koopt, kies dan voor het bedje. Kies voor een bedje dat in hoogte verstelbaar is,,van baby tot peuter.

2. Commode

Je kleine lieveling is ook een poepmachine. Een commode zorgt ervoor dat het verschonen van luiers een makkie wordt. Een tip: kies er een die net hoog genoeg is voor jou!

3. Luieremmer of luierwegwerpsysteem

Je kunt het zo simpel of luxueus maken als je zelf wilt. Kies voor een optie die je zonder handen kunt gebruiken.

4. Schommelstoel of gemakkelijke fauteuil

Je zit erin om je baby te voeden, te knuffelen of gerust te stellen, waardoor het de belangrijkste stoel in huis is. Het is dus heel belangrijk om hem eerst goed uit te proberen voordat je er een koopt.

5. Kast

Een handige plek voor je babykleertjes, handdoeken, dekens en extra luiers. Daarnaast is een kast een fantastische manier om kleur en persoonlijkheid aan je babykamer toe te voegen. Koop een onbewerkte kast en personaliseer hem met verf, restaureer een familiestuk of kies iets geheel nieuws en super moderns.

6. Wasmand

Je hebt een plek nodig voor de stapels wasgoed die een baby produceert. Of het nu een canvas tas, een rieten mand of een kleurrijke plastic container is. Vrijwel alles kan dienen als wasmand.

7. Gordijnen, rolgordijnen of jaloezieën

Een baby slaapt overdag gemakkelijker als de kamer donker is. Eenvoudige rolgordijnen kunnen een kamer op een goedkope manier donker maken. Gevoerde gordijnen zijn natuurlijk ook een optie.

8. Babyfoon

Je houdt graag een oogje in het zeil als je niet bij je baby bent. Een tweedehands babyfoon is vaak prima, maar je kunt ook kiezen voor de nieuwste technologie. Tegenwoordig hebben babyfoons een camera die de beelden van je kleintje rechtstreeks naar je smartphone zendt.

9. Speakers

Investeer in speakers voor je smartphone of een draagbare muziekspeler. Zo kalmeer of vermaak jij je baby met klassieke muziek, slaapliedjes, verhalen of witte ruis.

10. Dimbare lamp

Een dimbare lamp is handig om het licht te beheersen. Dim het licht om midden in de nacht bij je baby te kunnen kijken en draai het feller als je teennageltjes moet knippen op een bewolkte dag.

Slimme tips voor mama

• Ondanks dat dit eigenlijk de kamer van de baby is, zullen jij en andere verzorgers hier ook veel tijd doorbrengen. Hou rekening met volwassenen wanneer je items kiest.
• Meet van tevoren de kamer goed. Want alle spulletjes moeten door de deur kunnen en in het kamertje passen
• Stop de babykamer niet te vol met spullen! Je hebt ruimte nodig om te bewegen en de baby heeft ruimte op de vloer nodig om te kruipen en te spelen.

Misschien vind je dit ook interessant: