baby-nurseries-101-boy-themes

5 geweldige ideeën voor de stoerste jongenskamer!

Monica Gullon

Je verwacht een jongetje, maar je kunt niet beslissen over de inrichting van zijn kamertje? Dan is er goed nieuws! Je hebt noch het budget, noch het talent van een interieurstylist nodig om een leuke jongenskamer te creëren. Wat dan wel? Een gezonde portie fantasie!

Hieronder vijf geweldige ideeën

1. Cowboy

Inspiratie: Cowboys en Indianen zijn een echte jongensfavoriet

Muren: Aarden tinten of houten panelen, natuurstickers of houten behang op de grootste muur.

Meubels: Meubilair in een knutselstijl met een sterke houtnerf, zoals eiken. Een schommelstoel voor mama mag hier natuurlijk niet ontbreken.

Decoratie: Spiegel of lampen van schors, hout, takjes.

Decoratieve accenten: Geruit beddengoed, countrydeken, geweven siertapijtje, hertengeweien, posters van bossen, foto's of tekeningen van paarden, beren, herten of vissen.

2. Superheld

Inspiratie: Je favoriete superheld uit stripboeken, films of van TV.

Muren: Witte muren benadrukken de grafische basis van dit thema en laten de accentkleuren en tekeningen extra opvallen.

Meubels: Donker hout of zwart. Gestoffeerde stoel of schommelstoel in de kleuren van de superheld.

Decoratieve accenten: Ingelijste stripboeken, masker van de superheld, T-shirt of filmposter, helder gekleurd beddengoed.

3. Sportheld

Inspiratie: Je favoriete sport.

Muren: Gebruik de kleuren van je club of gebruik je favoriete sportmateriaal als inspiratie. Gebruik gedempte versies van deze kleuren voor een zachtere uitstraling.

Meubels: Zwart, wit of houttinten met strakke, simpele lijnen. Decoreer een eenvoudige kast met knopjes op de lades, in de vorm van een tennisbal, basketbal of voetbal.

Decoratieve accenten: Teamvlaggetjes, een ingelijst T-shirt of rugnummer van een marathon, oude sportfoto's, materiaal of bekers.

4. Victoriaanse avonturier

Inspiratie: Jules Vernes roman. Rond de wereld in tachtig dagen. Denk aan de Engelse naturalist Charles Darwin, de Galapagos eilanden met haar schildpadden, vogels en andere wilde dieren.

Jules Verne schreef klassiekers zoals '20,000 mijl onder de zee' en 'rond de wereld in 80 dagen', leef je dus uit met Victoriaanse landkaarten en luchtballonnen, ronde raampjes zoals in een onderzeeër met vissen erachter geschilderd. Of ga op safari naar mysterieus Afrika.

Muren: Mysterieuze, stoffige kleuren zoals duifgrijs, mosgroen, marineblauw. Behang op een accentmuur met oude kaarten of een sticker van een Victoriaanse luchtballon.

Meubels: Victoriaans ijzeren bedje in zwart of mat metaal, rieten commode of een donkergekleurde schommelstoel.

Decoratieve accenten: Botanische of nautische prints, ijzeren of koperen afwerking aan planken en lampen, ouderwets gestreept beddengoed en stoffering.

5. Rock Star

Inspiratie: Je favoriete band of popster toen je opgroeide.

Muren: Kleuren van een albumcover, concertposter of iconisch logo,

Meubels: Witte meubels als de muren donker zijn, donkere meubels als de muren licht zijn; gestoffeerde stoel in dierenprint of met fluweel.

Decoratieve accenten: Ingelijste vintage concertposter of kaartjes, zwart-wit foto's van muziekinstrumenten, fluweel, gekleurd nepbont, gedragen leer.

Slimme decoratietips voor mama’s

  • Haal kleuren uit posters, kunstboeken of albumcovers die betrekking hebben op je thema.
  • Haast? Witte muren passen bij vrijwel ieder thema.
  • Hou de kleuren op de muren zachter en kies sterkere kleuren voor de accenten zoals beddengoed en gordijnen.
  • Vintage en antieke items geven direct een gevoel van geschiedenis en maken een kamer uniek, maar reproducties werken ook prima.

Misschien vind je dit ook interessant: