Is-your-child-ready-for-potty-training

Hoe weet je of je peuter klaar is voor zindelijkheidstraining?

Caitlin Boyle

Jij wilt misschien van de luiers af, maar is je kind ook al zover? Herken de signalen en weet wanneer je kind emotioneel en fysiek klaar is voor zindelijkheidstraining.

Tegen de tijd dat je baby een peuter is, ben jij een professionele luierverschoner! Voor je het weet ben je van zijn natte Pampers® en luiers af!

Loop niet te ver op de zaken vooruit. Wanneer je kleintje op het potje wil gaan, hangt zowel van emotionele als lichamelijke factoren af. De meeste kinderen tussen de 18 en 24 maanden geven aan dat ze klaar zijn aan zindelijkheidstraining.

Wanneer je kind zover is, kan het zijn dat het hier zelf over begint.
  • Het kan zeggen dat hij moet plassen of drukken,
  • Het stelt misschien vragen als jij naar het toilet gaat
  • Als het andere kinderen naar het toilet ziet gaan

Het is een goed teken als je kind zelf zijn of haar broekje uittrekt. Of als het ineens op zijn of haar hurken gaat zitten. Het zal het dragen van een natte of vieze luier waarschijnlijk vervelend gaan vinden.

Hoelang duurt zindelijk worden?

Het proces van zindelijkheidstraining neemt meestal 6weken in beslag, maar het kan ook langer duren. Zelfs als je kind er emotioneel en lichamelijk klaar voor is.

Wees je ervan bewust dat 's nachts in bed plassen heel normaal is. Het kan een paar jaar duren voor je kind ook 's nachts zindelijk is. Zelfs als hij overdag gewoon het potje gebruikt. Ieder kind is anders!

En in afwachting kan je de volgende tips, weetjes en handige artikels er nog eens op nalezen:

Misschien vind je dit ook interessant: