how playdates help your toddler develop

Hoe stimuleren speelafspraakjes de ontwikkeling van je peuter

Suzanne Dixon

Peuters zijn gefascineerd door andere kinderen. Die van jou kan je zelfs volledig negeren wanneer er een ander kind in de buurt is!

De interesse in andere kinderen is begrijpelijk, als je bedenkt hoe belangrijk leeftijdsgenoten zijn op deze leeftijd. Nochtans spelen peuters van 22 maanden nog vooral parallel met andere kinderen. In plaats van direct contact te maken, leert je kind veel van het nadoen, kijken en zelfs ruziën met andere kinderen.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat - als je een kind van 12 maanden en een kind van 24 maanden bij elkaar zet - ze zich op elkaar aanpassen: het oudere kind zal waarschijnlijk terugvallen in zijn speelgedrag van 15 maanden, terwijl het kind van 12 maanden ineens speelt als een peuter van … 15 maanden. Op die manier kunnen ze leuk naast elkaar spelen.

Organiseer of neem deel aan een speelgroep, zodat je kind de nodige interactie met andere kinderen heeft. Twee uur spelen, inclusief een snack, is ongeveer het maximum voor het leerproces op deze leeftijd.

Wat die snack betreft: 3 onverwachte voedingsbronnen voor baby’s.

Ook interessant:Speelgoedtips voor de vroege ontwikkeling van je kind.

Misschien vind je dit ook interessant: