Protecting-your-child-on-outings

Veiligheidstips voor peuters op vakantie

Veiligheidstips voor peuters op vakantie

Soms zie je de meest logische dingen het snelst over het hoofd. Vooral wanneer je het druk hebt en afgeleid bent. Lees daarom deze veiligheidstips. Zeker wanneer je een reis of een uitje hebt gepland. Bedenk welke gevaren je kind loopt en wees op alles voorbereid.

  • Smeer je kind altijd in met zonnebrandcrème voor het gaat buitenspelen. Zeker als je naar het strand of naar het zwembad gaat of wanneer je de bergen intrekt. Daar verbrandt je kind nog sneller. Onthoud dat kinderen ook in de winter kunnen verbranden door de uv-straling. En als het bewolkt is.
  • Als kinderen op een boot zitten, moeten ze een goed passend zwemvest dragen. Maar pas op: een zwemvest kan zich volzuigen met water als het lang in het water ligt (de hele dag in het zwembad, bijvoorbeeld).
  • Leer je kind aan niet zomaar op jonge of onbekende dieren af te stappen. Zelfs de braafste dieren kunnen onrustig worden van tweejarige kinderen.

Tip: Maak je plannen voor een uitje naar een pretpark of naar de kermis? Hou dan in de gaten dat je kindje van twee maar kort zoveel prikkels aankan. Na een uur of twee moet hij er echt even weg. Boek zo mogelijk een hotelkamer of logeer bij vrienden. Alles in één dag proppen wordt waarschijnlijk geen succes.

Misschien vind je dit ook interessant: